Elon Musk se ipak predomislio oko ulaska u upravni odbor Twittera

Elon Musk, samoprozvani Tehnološki kralj i od nedavno najveći dioničar Twittera, odlučio je da ipak neće ući u upravni odbor te društvene mreže

Matej Markovinović ponedjeljak, 11. travnja 2022. u 10:15

Elon Musk početkom je mjeseca kupio 9,2 posto udjela u Twitteru za 2,89 milijardi dolara te je tako postao najveći pojedinačni dioničar ove društvene mreže. Izvršni direktor tvrtke, Parag Agrawal, tada je rekao da će se Musk pridružiti upravnom odboru Twittera, no čini se da to ipak neće biti slučaj.

„U utorak smo najavili da će Elon biti imenovan u odbor nakon provjere njegove prošlosti i formalnog prihvaćanja. Službeno imenovanje trebalo je stupiti na snagu 9. travnja, ali Elon je istog jutra rekao da se više ne želi pridružiti odboru“, napisao je Agrawal.

Kako prenosi The Verge, Muskov ulazak u odbor Twittera spriječio bi ga da posjeduje više od 14,9 posto tvrtke, pa njegovo predomišljanje i nije toliko neobično.

„Vjerujem da je ova odluka najbolja. Imamo i uvijek ćemo cijeniti doprinos naših dioničara bez obzira jesu li oni u našem odboru ili ne. Elon je naš najveći dioničar i ostat ćemo otvoreni za njegov doprinos“, zaključio je izvršni direktor Twittera.