FIVE i Endava u Hrvatskoj otvaraju veliki developerski FinTech Hub

Domaća digitalna agencija FIVE, zajedno sa svojim vlasnikom Endavom, otvara novi odjel u području financijskih tehnologija u kojem će zaposliti preko 100 stručnjaka za razvoj softvera

debug.hr utorak, 21. prosinca 2021. u 06:00

Nakon što su ranije ove godine udružili snage, digitalna agencija FIVE i multinacionalna kompanija Endava realizirat će prvi zajednički cilj – stvorit će FinTech Hub koji će realizirati projekte i isporučivati inovativna rješenja u domeni digitalnih plaćanja, bankarstva, trgovine i osiguranja.

Sljedeći korak u suradnji agencije FIVE i Endave bit će širenje postojećih ureda u Zagrebu, Osijeku, Rijeci i Splitu, kao i na mjesta u kojima do sada nisu bili prisutni. Cilj im je potaknuti priljev novih stručnjaka koji će, zajedno s Endavinim timovima koji su rasprostranjeni u 21 zemlji diljem svijeta, raditi na rješenjima za FinTech sektor.

Eoin Woods, glavni tehnički direktor Endave i Boško Kustura, glavni operativni direktor FIVE-a
Eoin Woods, glavni tehnički direktor Endave i Boško Kustura, glavni operativni direktor FIVE-a

Tijekom sljedeće godine fokus će biti na izgradnji novih inženjerskih timova vezanih za tehnologije Java, .NET, React, Angular, Snowflake i druge njima srodne, s optimalnom ravnotežom arhitekata, team leadova, seniora, mid-level, i junior developera. Svi oni radit će na platformama, aplikacijama i infrastrukturi koja će podržavati digitalna iskustva koja osmišljava FIVE. To će uključivati i razvoj Open finance platformi i API-ja, redefiniranje poslovnih modela s umjetnom inteligencijom i strojnim učenjem, kao i izgradnju podatkovnih okruženja ključnih za digitalna iskustva.

Više detalja o novom FinTech Hubu u kojem će biti zaposleno preko 100 domaćih developera pročitajte na našem specijaliziranom developerskom portalu debug.hr.

📢 TOP!

TOP!

HP ponuda

Veliki izbor vrhunskih HP laptopa za igru, multimediju i rad ćekaju te u Linksu!

Od 2399 kn Kupi


Prijenosni BT zvučnik

HARMAN KARDON Citation 200

Vrhunski dizajn i sofisticiranost, HD zvuk, streaming putem WiFi ili BT veze, IPX4, do 8 sati reprodukcije, 40Hz–20kHz, 50W RMS, >80dB.

2.699 kn Kupi

Gramofon sa EBLT pogonskim remenom

REGA Planar 2

RB220 tonarma, 24 V motor niske buke i vibracija, Rega Carbon MM zvučnica, tanjur poboljšane preciznosti 'Optiwhite' 10 mm.

4.649 kn Kupi

5.2-kanalni 8K AV prijemnik

DENON AVR-S660H

Glasovna kontrola i ugrađeni HEOS®, vrhunsko 3D audio iskustvo, bežični streaming glazbe, BT, WiFi, Dolby TrueHD ili DTS-HD Master Audio 5.1 surround zvuk, podržava najnovije HDMI specifikacije.

4.549 kn Kupi