HTC i dalje u gubicima

U veljači HTC je zabilježio prihode od 14 milijuna američkih dolara što je manje u odnosu na povijesni minimum od 15 milijuna američkih dolara iz srpnja prošle godine

Matija Pavlić nedjelja, 8. ožujka 2020. u 07:00

Tvrtka HTC već se duže vrijeme nalazi u financijskim problemima, a sada stiže još loših vijesti. Stigli su financijski podaci za veljaču ove godine koji pokazuju da se radi o još lošijem mjesecu u odnosu na siječanj u kojem su također zabilježeni loši rezultati.

Tijekom veljače zabilježeni su prihodi od 14 milijuna američkih dolara, što je manje u odnosu na 21 milijun zabilježen godinu dana prije. To je manje i od dosadašnjeg povijesnog minimuma zabilježenog u srpnju 2019. godine, kada su prihodi iznosili 15 milijuna dolara. Poslovanje je palo za 32,96% na godišnjoj te 12,38% na mjesečnoj razini.

Ipak, tvrtka se konačno vraća prema stabilnom poslovanju zahvaljujući usporavanju prošlogodišnjeg prosječnog pada na godišnjoj razini od 57,82%, a daljnjem poboljšanju stanja bi trebali pomoći proizvodi tajvanske tvrtke koji ove godine stižu na tržište.

Glasine govore kako HTC navodno sprema i svoj novi flagship pametni telefon s Qualcommovim Snapdragon 865 čipom i podrškom za 5G mreže.