Huawei otvara trgovinu u Beču

Prema pisanju Reutersa, Huawei će otvoriti svoju prvu službenu trgovinu flagship proizvoda izvan matične Kine i to u glavnom gradu Austrije, Beču

Matija Pavlić ponedjeljak, 25. veljače 2019. u 06:00

Kineska tvrtka Huawei je osim na domaćem kineskom tržištu dosta popularna i na europskom tržištu. Stoga je Huawei upravo u Europi odlučio otvoriti svoju službenu trgovinu izvan matične Kine.

Prema pisanju Reutersa, Huawei će otvoriti svoju trgovinu flagship proizvoda u glavnom gradu Austrije, Beču. Odluka o otvaranju trgovine u Austriji donesena je ponajprije zbog dobrog odnosa s lokalnim telekomunikacijskim operaterima kao što su A1 Telekom Austria, T-Mobile Austria te Hutchison Drei Austria.

U Huaweiju se nadaju da će upravo s tim tvrtkama ostvariti suradnju u implementaciji 5G mobilnih mreža na austrijskom tržištu. Inače, Huawei je drugi najveći proizvođač na austrijskom tržištu s udjelom od 28%.

Glavni izvršni direktor Huaweijeve austrijske podružnice, Pan Yao, najavio je i moguća ulaganja u sektoru istraživanja i razvoja tehnologija u Austriji, no nije precizirao o kakvim se ulaganjima točno radi.