Huawei u skladištima ima pričuvu čipova dostatnih za još dvije godine

Huawei u svojim skladištima ima zalihu čipova s američkom tehnologijom za još dvije godine poslovanja, a pritom se misli na Intelove poslužiteljske procesore i Xilinx programabilne čipove

Matija Pavlić petak, 29. svibnja 2020. u 20:43

Nedavna odluka američkih vlasti od 15. svibnja u velikoj je mjeri onemogućila Huaweiju nabavci čipova u kojima se nalazi američka tehnologija ili se čipova koji su proizvedeni koristeći strojeve bazirane na američkoj tehnologiji.

Nikkei Asian Review spominje informaciju kako je Huawei navodno akumulirao zalihu čipova koji sadrže američku tehnologiju koje bi mogle potrajati do dvije godine. Pritom se ne misli na čipove za mobilne uređaje jer zalihe pretežno čine Intelovi procesori za poslužitelje te Xilinx programabilni čipovi za podatkovne centre te bazne stanice.

Upravo zbog ovog potonjeg Huawei je posvetio veliku pozornost kupovini Xilinx čipova s obzirom da se tržište nalazi u prijelaznoj fazi što se tiče implementacije 5G mreža. Čipovi kalifornijske tvrtke neophodni su za poslovanje tvrtke koja je još uvijek jedan najveći proizvođač telekomunikacijske opreme na svijetu, s obzirom da HiSilicon čipovi još nisu blizu Xilinx čipovima što se tiče funkcionalnosti.