Legit Software – spin off Poslovne inteligencije

Data Privacy Manager (DPM) Poslovne inteligencije okosnica je novoosnovane kompanije Legit Software, čiji će fokus biti daljnji razvoj rješenja i proizvoda u području upravljanja osobnim podacima

Bug.hr petak, 3. lipnja 2022. u 23:32

Razvojni tim softverskog rješenja za upravljanje osobnim podacima Data Privacy Manager, izdvaja se iz Poslovne inteligencije i od sada postaje nova kompanija Legit Software. Tvrtkom Legit Software upravljat će Marijan Bračić te će kao predsjednik Uprave biti zadužen za strategiju te istraživanje i razvoj proizvoda te Dražen Oreščanin koji će kao član Uprave biti zadužen za razvoj poslovanja i odnose s investitorima. Marijan je svojom vizijom i ekspertizom i do sada vodio Data Privacy odjel unutar Poslovne inteligencije te njegov fokus na strategiju proizvoda osigurava kontinuitet u daljem razvoju funkcionalnosti proizvoda. Dražen Oreščanin će uz ulogu člana Uprave u Legit Software, zadržati u prijelaznom periodu i svoju dosadašnju ulogu predsjednika Uprave Poslovne inteligencije.

Legit tim, koji u ovom trenutku broji već preko 30 ljudi, nastavlja svoj put samostalno, s planom daljnjeg rasta i razvoja na tržištu softverskih rješenja koji adresiraju pitanja upravljanja privatnošću. DPM je do sada prepoznat u više od 20 država i zadobili su povjerenje preko 100 klijenata koji koriste proizvod, te je za očekivati da pravi uzlet tek sliijedi.

"Izdvajanje startupa, koji je nastao unutar Poslovne inteligencije prije gotovo 5 godina, u novu zasebnu tvrtku, za nas je posebno važan trenutak. Ta odluka omogućit će nam da se u potpunosti fokusiramo na naš brži rast i bitan je korak prema nastavku globalnog pozicioniranja našeg proizvoda - Data Privacy Managera i tvrtke Legit Software, kao jednog od svjetskih leadera u području zaštite privatnosti.", izjavio je Marijan Bračić, povodom osnivanja kompanije.

„Izdvajanje DPM-a kao softverskog proizvoda koji već nekoliko godina prate i Gartner i Forrester u zasebnu kompaniju nam otvara vrata da kao dobavljač softvera na brzorastućem tržištu zaštite osobnih podataka pristupimo izvorima kapitala i pristup dodatnom financiranju kako bismo ispunili ambiciozan cilj da Legit Software postane jednorog u slijedećih pet godina. Svi smo izuzetno uzbuđeni što možemo biti dio ovog putovanja.“, nadodaje Dražen Oreščanin.