Lenovo objavio poslovne rezultate za Q2 2019.

Lenovo je objavio poslovne rezultate za drugi kvartal 2019. godine iz kojih je vidljivo kako su u navedenom razdoblju uprihodili 13,5 milijardi dolara

Stjepan Bilić nedjelja, 10. studenog 2019. u 07:00

Lenovo je objavio poslovni izvještaj za drugi kvartal 2019. godine. U njemu je između ostalog navedeno kako su u navedenom razdoblju uprihodili 13,5 milijardi američkih dolara te kako im je to deveti uzastopni kvartal u kojemu su povećali prohode.

U izvještaju se navodi kako su prihodi prije oporezivanja povećani za 45% u odnosu na isto razdoblje prošle godine, što je oko 310 milijuna američkih dolara. Nadalje, po pitanju neto prihoda i tu je Lenovo zabilježio rast, neto prihodi su veći za 20% u odnosu na prošlu godinu i iznose 202 milijuna američkih dolara. Prihodi su i dalje uravnoteženi između četiri geografske regije (Amerika, Kina, EMEA, Azija Pacifik) gdje svaka bilježi više od 20% udjela u prihodu.

"Ovaj uspjeh svjedoči našoj predanosti inovaciji...", Yang Yuanging

Prihodi od prodaje softvera su također porasli i to za 35% u odnosu na prošlu godinu što je tvrtki donijelo prihod od 883 milijuna dolara. U izvještaju našlo se mjesta i za informaciju kako Lenovo i dalje slovi za tvrtku s najvećim brojem isporučenih osobnih računala na globalnom tržištu – isporučeno je 17,3 milijuna primjeraka, što je rezultiralo tržišnim udjelom od 24,4%.

Osnovna zarada po dionici u drugom kvartalu iznosila je 1,69 američkih centi ili 13,23 honkonških centi. Upravni odbor tvrtke Lenovo objavio je privremenu dividendu u iznosu od 6,3 honkonških centi po dionici.

„Bilo nam je drago tijekom ovog kvartala vidjeti kako je zamah našeg rasta pružio dobru financijsku izvedbu usred složenog i dinamičnog globalnog trgovinskog okruženja. Ovaj uspjeh svjedoči našoj predanosti inovaciji, našim kupcima širom svijeta na 180 tržišta i načinu na koji svijet prihvaća našu viziju isporuke pametnije tehnologije za sve“, izjavio je Yang Yuanqing, predsjednik i izvršni direktor tvrtke Lenovo.