Logitech kupio Streamlabs

Logitech je ovih dana bio u šopingu, kupio je tvrtku Streamlabs koja je razvila među gamerima popularnu aplikaciju za streamanje – Streamlabs OBS

Stjepan Bilić nedjelja, 29. rujna 2019. u 07:00

Zadnjih godina među gamerima je vrlo popularno i streamanje igraćih sesija, kako bi drugima pokazali svoje umijeće, a usput i zaradili koji dolar. Aplikacija za streamanje na tržištu ima više, a jedna od najpopularnijih je Streamlabsov OBS (o kojem možete puno naučiti iz teksta u novom Bugu).

Kako stoji na njihovim službenim stranicama njihov je softver odabralo 70% korisnika Twitcha, a streamerima su do sada isplatiti 450 milijuna dolara. Najbolje od svega je što im pritom nisu naplatili ni centa naknade. Twitch nije jedina platforma koja je podržana od strane OBS-a, podržani su i YouTube, Facebook, Mixer, Periscope te Picarto.

Ovih dana Streamlabs je dobio novog vlasnika – Logitech. Da bi to postao Logitech je morao platiti 89 milijuna američkih dolara u gotovini. Streamlabs bi mogao dobiti i dodatnih 29 milijuna dolara u Logitechovim dionicama, no jedino pod uvjetom da im akvizicija Streamlabsa značajno poveća prihode.

Iz Streamlabsa napominju kako promjena vlasništva nad tvrtkom i OBS softverom neće negativno utjecati na korisnike. U prijevodu, Streamlabs OBS i dalje ostaje besplatan i otvoren, i dalje će podržavati sav hardver i softverske servise koju su i do sada podržavali, s tim da će u budućnosti dodati i nove.

Detaljnije informacije o ovoj akviziciji možete saznati na Logitechovim i Streamlabsovim stranicama.