Osnovan je najveći fond za kriptoulaganja u svijetu

Fond rizičnog kapitala Paradigm objavio je kako ima na raspolaganju čak 2,5 milijarde američkih dolara koje planiraju uložiti u projekte vezane uz kriptovalute u svim dijelovima svijeta i fazama razvoja

Sandro Vrbanus utorak, 16. studenog 2021. u 06:00

Poduzetnici, startupaši, devloperi i inženjeri – bavite li se kriptovalutama i s njima povezanim tehnologijama, ovo je vijest za vas. Fond rizičnog kapitala Paradigm objavio je kako će u novu generaciju kompanija, tehnologija, ideja i protokola iz kriptosvijeta uložiti čak 2,5 milijarde američkih dolara. Ovaj su iznos ubacili u svoj novi fond koji će funkcionirati paralelno s njihovim dosadašnjim investicijskim aktivnostima.

2,5 milijarde za token aplikacije

Paradigm su pokrenuli suosnivač Coinbasea Fred Ehrsam i bivši član velikog investicijskog fonda Sequoia Capital, Matt Huang. Izvorno im je plan bio prikupiti 1,5 milijarde dolara, no interes ulagača bio je daleko veći pa su u samo mjesec dana prikupili spomenute 2,5 milijarde za ulaganja.

Ehrsam ističe kako smatra da aplikacije vezane uz digitalne tokene imaju najbolju budućnost i najviše prostora za rast. Prema njemu, najveće organizacije svijeta u dogledno će vrijeme biti pogonjene tokenima, baš kao što su danas internetske kompanije pogonjene računalnim mrežama.

Fred Ehrsam, Matt Huang
Fred Ehrsam, Matt Huang

Misija nove runde ulaganja bit će ista kao i prije: biti jedan od prvih na tržištu i pružiti pomoć i kapital poduzetnicima i kriptozajednici. Novac koji će biti uložen u ovom valu investicija otići će novim idejama i kompanijama u svim fazama razvoja i neće biti geografski ograničen. "Ako ste poduzetnik na prvim linijama razvoja kripta, javite nam se", poručuju iz ovog fonda.

Investicijski fond Paradigm osnovan je 2018. godine i do sada je uložio, i oplodio, preko 10 milijardi dolara. Ulagali su i do sada velikim dijelom u kriptotržište i kompanije koje se njime bave, a pojedinačna su im ulaganja u širokom rasponu, od jednog, pa sve do preko stotinu milijuna dolara. U investicijskom portfelju su im imena poput Coinbasea, Diema, FTX Tradinga i još gotovo 40 manje poznatih kompanija i projekata.

Najmanji i najtanji 14" gaming prijenosnik s AMD Ryzen

165 Hz

RAZER Blade 14

Ryzen 9 5900HX, 16GB, 1000GB SSD, GeForce RTX 3070 8GB, 14" QHD 165Hz, Windows 10

17.499 kn 18.799 kn Kupi


Bežični HiFi zvučnici

AUDIOENGINE A2BT

Premium aktivni zvučnici sa stereo zvukom visoke vjernosti spajaju se sa vašom glazbom sa bilo koje aplikacije ili uređaja u sekundi. Vrhunski Bluetooth mini kućni glazbeni sustav savršen je za radnu površinu ili manje prostore.

1299 2289 Kupi

Prijenosni zvučnik

JBL GO 2 champagne

Prijenosni Bluetooth zvučnik za bežični streaming glazbe sa pametnog telefona ili tableta sa ugrađenom punjivom baterijom za do 5 sati reprodukcije, vodootpornim dizajnom i ugrađenim mikrofonom. Dolazi sa audio kabelom.

189 279 Kupi