Rovio zatvara londonski studio

Rovio je godinu dana od otvaranja, odlučio i zatvoriti svoj londonski studio, a time i sedam zaposlenih poslati na biro

Stjepan Bilić ponedjeljak, 5. ožujka 2018. u 07:00

Rovio je početkom prošle godine (siječanj 2017.) otvorio studio za razvoj mobilnih igara u Londonu. Sada početkom ožujka stiže vijest kako će isti studio uskoro biti zatvoren, a njegovih sedam zaposlenika poslano na biro.

Kako je pokazalo financijsko izvješće za četvrti kvartal 2017. godine, novi naslovi – Angry Birds Match, Angry Birds Evolution i Battle Bay nisu ostvarili očekivanja. Štoviše, prema izvještaju tvrtke App Annie, Angry Birds Evolution nalazi se na 562. mjestu App Storea te na 451. mjestu Google Playa. Angry Birds Match još manje je prihvaćen od strane korisnika te se trenutno nalazi na 700-tom mjestu dok je najgore prošao Battle Bay koji se nalazi na 1.342. mjestu na App Storeu, dok na ljestvicu Google Playa nije ni upao.

Tvrtka je tijekom četvrtog kvartala 2017. godine ostvarila prihod od 73,9 milijuna eura što je manje od očekivanog – 77,33 milijuna eura. Tokom cijele prošle godine ostvaren je prihod od 297,2 milijuna eura što je u konačnici rezultiralo dodatnim padom vrijednosti dionica. Jedna Roviova dionica trenutno vrijedi tek 4,39 eura. Po izlasku na burzu vrijednost jedne dionice je bila 11,50 eura.

Kad se sve gore navedeno zbroji i oduzme kao rezultat se dobije – zatvaranje londonskog studija. Također Wilhelm Tath „Head of Games“ najavio je svoj odlazak iz tvrtke iz osobnih razloga koji je stupio na snagu odmah po objavi. Sve njegove dužnosti do daljnjeg je preuzela Kati Levoranta (CEO tvrtke).

Londonski studio svoja će vrata službeno zatvoriti 31. ožujka 2018. godine.