Wargaming Beograd već zaposlio 260 radnika uz tendenciju širenja u idućoj godini

Nakon otvaranja ureda u Beogradu u rujnu, beogradska podružnica Wargaminga već zaposlila 260 radnika koji rade na franšizama World of Warships i World of Tanks, kao i mobilnoj igri Bowling Crew

Damir Radešić četvrtak, 15. prosinca 2022. u 11:25

Kako smo pisali u lipnju, Wargaming je uslijed ratnih zbivanja, u koje je uključena i Bjelorusija, odlučio zatvoriti svoj glavni ured u Minsku u kojem su i oformljeni, i u potpunosti preseliti u druge krajeve Europe, konkretno Poljsku i Srbiju. Dok se poljska podružnica bavi izdavačkim poslovima, ona u Beogradu je zamišljena kao centralno developersko mjesto franšize World of Warships, arkadnog napucavanja World of Tanks za PC, a naknadno im je dodijeljen i rad na mobilnoj igri Bowling Crew.

Sam ured u Beogradu je započeo s radom u rujnu i prema novom službenom priopćenju već sada zapošljava preko 260 radnika različitih nacionalnosti, a s očekivanim rastom u 2023. godini, Wargaming planira postati jedan od najvećih developerskih studija, kako u Srbiji, tako i u ovom dijelu Europe.

"Wargaming Beograd je postao novi dom za mnoge kolege iz naših drugih globalnih studija i ureda, ali i renomirani poslodavac za profesionalce iz Srbije. Nećemo stati na tome i nastavljamo rasti postupno", izjavio je generalni menadžer Nikola Stojanović, te dodaje: "Jasno dajemo do znanja da Wargaming ima blistavu budućnost u Srbiji i da će pomoći srpskom tržištu da raste i ostavi svoj trag na globalnoj mapi razvoja video igara".

Kako bi prikupili nove snage, Wargaming Beograd nudi veliki broj otvorenih pozicija za profesionalce iz regije i drugih zemalja, dok mlade talente privlači u svoj edukativni program Wargaming Forge. Pozitivno iskustvo iz ureda u Nikoziji, Vilniusu i Pragu će biti primijenjeno i na ovaj program u Beogradu, pa će se mladi ljudi kroz Wargaming Forge moći priključiti raznim tečajevima koji će ih uvesti u svijet razvoja igara.