Hrvatski startup Blockademia započinje prodaju tokena na Cardano blockchainu

Ovaj startup predstavljen je na globalnom Cardano summitu, a sada mu je cilj prodajom tokena postići vrijednost od čak 21 milijun eura

Sandro Vrbanus petak, 1. listopada 2021. u 11:24

Na globalnom Cardano summitu, koji se prošli tjedan održao u 46 gradova diljem svijeta, među kojima je i Zagreb, predstavljen je hrvatski startup Blockademia. Nakon velikog uspjeha Revuta, Blockademia je još jedan hrvatski startup koji kreće u prodaju tokena na Cardano blockchain tehnologiji.

Blockademia je aplikacija koja koristi Cardano tehnologiju, a omogućuje decentralizirani sustav za provjeru autentičnosti dokumenata. Blockademia osigurava trajnu, nepromjenjivu i sigurnu pohranu dokaza o autentičnosti bilo kojeg izdanog dokumenta te omogućuje jednostavnu i brzu provjeru autentičnosti dokumenata, diploma, certifikata i drugih isprava. Provjera autentičnosti dokumenata krajnje je pristupačna, jednostavna i brza putem Blockademia mobilne aplikacije.

"Koristeći Blockademia aplikaciju, izdavači dokumenata štite svoj proizvod od plagijata i zloupotrebe, te dodaju svojim proizvodima i uslugama novu razinu sigurnosti. Korisnici Blockademia sustava su osobni korisnici, ali i korporativni korisnici koji imaju potrebu za čestim provjerama autentičnosti većeg broja dokumenata", poručio je Marin Kramarić, CEO Blockademie.

Zašto Cardano?

Marin Kramarić
Marin Kramarić

Pojašnjavajući zašto Cardano, Kramarić ističe da je to prva blockchain platforma razvijena na znanstvenom pristupu, na čijem razvoju radi čitav tim akademskih stručnjaka i znanstvenika te je pozicioniran kao vodeća blockchain platforma u godinama i desetljećima koja dolaze. Cardano omogućava kreiranje tzv. nativnih tokena. Za  prodaju tokena Blockademie rezervirano je 85.000.000 ACI tokena, od ukupno 250.000.000 ACI tokena.

Inicijalna distribucija ACI tokena provest će se putem vlastitog web sustava u obliku besplatne distribucije kroz referral sustav preporuke i kroz rasprodaju tokena. Cilj je prikupiti vrijednost od 21 milijun eura, a private sale je najavljen za 1. listopada. Ta faza trajat će do 15. studenog, nakon čega počinje community sale i traje do 6. prosinca 2021. Prikupljena sredstva koristit će se za daljnji razvoj i globalno širenje Blockademia sustava u cijelom svijetu.Više od 20 sati odličnog zvuka za van

MARSHALL Stockwell II

60-20,000 Hz, play time 20+ hours, 5-12 V, 3 A USB-C, 180 x 161 x 70 mm, 1.38 kg

1.599 kn 1.899 kn Kupi