Igrač ubio prijatelja zbog svađe oko loota u Diablu II

Joshua G. Spellman je upucao Andrewa Dicksona, dugogodišnjeg prijatelja iz djetinjstva, nakon žestoke svađe oko nezaštićene partije u Diablu II kojeg su zajedno igrali

Damir Radešić srijeda, 22. prosinca 2021. u 20:35

Ružne vijesti vezane uz igre stižu iz Amerike, točnije države Washington u kojoj se u petak 17. prosinca dogodilo ubojstvo. Joshua G. Spellman (36) i Andrew Dickson (34) koji su bili prijatelji 26 godina, stanuju nedaleko jedan drugog, te su kao i nerijetko do tada zajednički igrali Diablo II. U jednom trenutku dok je vjerojatno bogat plijen stajao na podu, u igru se uključio treći igrač i ukrao ga, te izašao iz igre zbog čega je Dickson poludio i počeo psovati Spellmana koji je kreirao partiju, no nije stavio lozinku.

Prepucavanje je trajalo oko pet minuta nakon čega je Spellman rekao prijatelju da se smiri ili će biti upucan, te je uzeo svoj pištolj koji je stajao pored računala i krenuo prema Dicksonovoj kući. Kako je Spellman kasnije izjavio istražiteljima, Dickson ga je upitao zašto drži pištolj pored računala, na što mu je ovaj odgovorio: "Zašto ne? Ovo je Amerika". Tijekom hoda do Dicksonove kuće Spellman je ispalio hitac u zrak, da bi ulaskom verbalno napao njegovog oca. U tom trenutku je u sobu uletio Dickson koji je stao između njih i Spellman ga je upucao u torzo. Iako je odmah prevezen u bolnicu, liječnici mu nisu uspjeli spasiti život.

Zamjenik tužitelja Luka Vitasovic je tražio od suca određivanje jamčevine od dva milijuna dolara jer je kako kaže "naizgled bezazlen incident rezultirao da netko bude upucan i ubijen", no sudac je to odbio i odredio 750.000 dolara, te zakazao čitanje optužnice za ubojstvo drugog stupnja za 29. prosinac.

Besplatna dostava

Intel

HP 250 G8

Core i5 1135G7,8GB, 512GB SSD, Iris Xe Graphics, 15.6" FHD IPS, Windows 10

5399 kn 5899 kn Kupi


Bežične over-ear BT slušalice

JBL LIVE 500BT

JBL Signature zvuk, handsfree pozivi, 50mm driveri, podrška za Google voice i Amazon Alexa glasovnu asistenciju, Ambient Aware i TalkThru tehnologija, odvojivi kabel s upravljačem i mikrofonom, trajanje baterije 30h, 18–20.000 Hz, 32 ohma.

849 kn 1.149 kn Kupi

BT prijenosni zvučnik s IPX7

MARSHALL EMBERTON BT

True Stereophonic, jedinstveni oblik višesmjernog zvuka Marshalla. 20+ sati prijenosnog vremena reprodukcije. Kombinacija suvremene tehnologije s kultnim Marshallovim dizajnom kako bi pružio snažan zvuk, a zadržao klasičan izgled, 60 Hz - 20 kHz, 20 W.

999 kn 1.299 kn Kupi