Poštar u Velikoj Gorici krao mobitele umjesto da ih dostavi kupcima

Policija je privela dostavljača iz Velike Gorice koji je pakete, umjesto da ih dostavi, zadržao za sebe, a potom ih preprodavao putem Interneta. Najčešće je bila riječ o mobitelima

Sandro Vrbanus četvrtak, 19. studenog 2020. u 15:48

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom iz Velike Gorice zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe. Ovaj je zaposlenik poduzeća sa sjedištem u Zagrebu radio u njihovom skladištu odjela dostave na radnom mjestu dostavljač-poštar. Uhićen je pod sumnjom da je u vremenskom razdoblju od 31. ožujka do 14. svibnja 2020. godine počinio kaznena djela krađe.

Policija kaže da je to činio tako što je prilikom preuzimanja robe, odnosno paketa namijenjenih za dostavu, uzimao i one pakete koje nisu bili namijenjeni za njega. U tim paketima su se pretežno nalazili mobilni uređaji.

"Zaradio" preko 210.000 kuna

Mobitele koje bi našao u tuđim paketima bi zadržao neko vrijeme kod sebe, a kasnije ih je preprodavao trećim osobama preko internetskih oglasa, zaključila je policija. Materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 210.915 kuna, kažu iz PU zagrebačke.

Ovaj je poštar po dovršenom kriminalističkom istraživanju predan pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće podnijeto Općinskom državnom odvjetništvu u Velikog Gorici.