Canon IVY REC, kamera veličine USB sticka

Canon priprema crowdfunding kampanju kojom namjerava prikupiti potrebna novčana sredstva za izradu male, prijenosne FHD kamere – IVY REC. CF kampanju očito koriste kao još jedan od promotivnih kanala

Stjepan Bilić ponedjeljak, 8. srpnja 2019. u 06:00

Canon trenutno priprema zanimljivu crowdfunding kampanju preko platforme Indiegogo. Riječ je o kampanji za malu, prijenosnu kameru naziva IVY REC. Kako kampanja još nije službeno krenula informacija o ovoj kameri je za sada malo, ali za prvu ruku dostatno.

Naime, ideja je proizvesti kameru koja je u stanju snimati videozapise u kvaliteti 1080p, a koja će biti dovoljno malena da se može svugdje nositi. Stoga je odlučeno da bi veličinom trebala biti negdje u rangu s USB stickovima. Kao takva mora biti lagana, otporna na udarce i još bitnije na vodu.

Kako bi cijena kamere bila što niža, a mogućnost oštećenja što manja, Canon je odlučio kako ovoj kameri ne treba zaslon ni tražilo. U tu namjenu poslužit će korisnikov mobitel na kojemu će se nalaziti aplikacija CanonMini Cam, što znači kako će kamera IVY REC biti opremljena bežičnim tehnologijama, Wi-Fi-jem i Bluetoothom.

Za snimanje fotografija i videa, IVY REC imat će samo jedan senzor. Razlučivost senzora bit će 13 MP i moći će snimati videozapise u kvaliteti 1080p i pri 60 fps. Vezano uz otpornost na vodu, Canon navodi kako će kamera moći pod vodom provesti do 30 minuta na dubini do 1 metra bez ikakvih posljedica.

Dodatni feature kojeg će kamera IVY REC imati je kopča kojom će se moći lako pričvrstiti na različite objekte. Za sada nema informacija o kapacitetu baterije, točnoj veličini i težini uređaja kao ni cijeni. No, unatoč tomu, Canon obećava kako će se za vrijeme trajanja kampanje kamera moći nabaviti 30% jeftinije. Detaljnije informacije trebale bi biti poznate uskoro, stoga Stay tuned.