Acer predstavio gomilu noviteta – Od računala od reciklirane plastike, pa sve do 3D laptopa

Next@Acer 2022. konferencija, donijela je sa sobom brojne novitete, među kojima se posebno ističu osvježenja u tvrtkinoj ekološkoj Vero liniji proizvoda te igraći Helios Predator laptop s 3D zaslonom

Matej Markovinović petak, 20. svibnja 2022. u 05:00

Next@Acer konferencije i ove je godine pružila korisnicima brojne novitete, od prijenosnih i desktop računala napravljenih od reciklirane plastike, sve do igraćeg laptopa s mogućnostima pregledavanja sadržaja u 3D tehnologiji. Odlučili smo izdvojiti nekoliko proizvoda.

Acer Veriton Vero All-In-One

Veriton Vero novo je tvrtkino all-in-on (višenamjensko) računalo, koje je, kako kažu iz Acera, namijenjeno za ekološki osviještene korisnike, ali i za one koji bi htjeli desktop iskustvo, istovremeno štedeći na prostoru.

Ovo računalo ima 24-inčni Full HD IPS zaslon s tankim rubovima, koji također podržava i široke kutove gledanja. Za one koji uistinu žele uštedjeti na prostoru, dobra je vijest da se Veriton Vero može montirati i na zid.

Pogoni ga 12. generacija Intel Core i9 procesora uparena s Nvidia GeForce MX550 GPU-om te do 64 GB dvokanalnog DDR4 RAM-a od 3.200 MHz. Tu je i Wi-Fi 6E za pouzdanu internetsku vezu, kao i dva USB 3.2 Gen 2 Type-C priključka. Dva M.2 SSD-a podržavaju do 2 TB interne memorije, pa prostora za pohranu zasigurno neće nedostajati.

No, ono zbog čega je Veriton Vero poseban, upravo je činjenica da je izrađen od recikliranog materijala. Uz to, dolazi i s tipkovnicom i mišem koji su također izrađeni od recikliranog PCR-a. Ambalaža je 100 posto reciklabilna, a Acer ističe i da se stražnji poklopac računala može lako ukloniti radi nadogradnje ili popravaka.

Veriton Vero opremljen je i Windows Hello sustavom koji koristi IR skener za prepoznavanje lica, a za poboljšanu sigurnost tu je i Trusted Platform Module (TPM) 2.0. Osim toga, integrirani Tobii Aware pametni senzor zaključava i zamagljuje zaslon ako mu drugi korisnik pokuša pristupiti, a valja istaknuti i da ugrađena 5-megapikselna web kamera ima namjenski „zatvarač“, kao i mogućnost rotiranja.

Acer Veriton Vero bit će dostupan za kupnju već u srpnju, po početnoj cijeni od 919 eura.

Predator Helios 300 SpatialLabs Edition

Predator Helios 300 SpatialLabs Edition, snažno je igraće prijenosno računalo koje omogućuje stereoskopsko 3D iskustvo bez naočala. Drugim riječima, uz novu SpatialLabs TrueGame aplikaciju, igrači bez problema mogu igrati podržane videoigre u 3D-u, bez korištenja specijaliziranih naočala.

SpatialLabs iskustvo, stvoreno je kombinacijom rješenja za praćenje očiju, stereoskopskom 3D zaslonu te tehnologiji renderiranja u stvarnom vremenu. Ovaj Predator Helios ima 15,6-inčni UHD 2D zaslon s inovativnim modulom koji omogućuje korisniku prebacivanje između 2D i 3D prikaza.

Da bi se sve to uspjelo pogoniti, zaslužna je 12. generacija Intel Core i9 procesora uparena s Nvidia GeForce 3080 GPU-om za prijenosna računala, do 32 GB DDR5 RAM-a te PCIe Gen 4 NVMe SSD RAID 0 pohranom. Tu je i AeroBlade 3D ventilator 5. generacije, koji pomaže u održavanju hlađenja sustava, a uz njega stiže i Acerova CoolBoost tehnologija.

Predator Helios 300 SpatialLabs Edition stiže s Windowsom 11, Killer DoubleShot Pro i Wi-Fi 6E povezivosti te brojnim priključcima, uključujući HDMI 2,1, Thunderbolt 4 i dva USB 3,2 Gen 2 priključka.

Zainteresirani korisnici moći će kupiti ovaj moćni prijenosnik u rujnu, po početnoj cijeni od 3.299 eura.

Acer Swift 3 OLED

Novi Swift 3 OLED laptop, pogonjen je 12. generacijom Intel Core procesora H serije, a ima i Intel Iris Xe grafiku, PCIe Gen 4 SSD te do 16 GB LPDDR 5 radne memorije. Iz Acera kažu da je ovo idealan prijenosnik za studente i poslovne korisnike, jer bi navodno trebao pružati i do 10 sati autonomije.

Riječ je prvenstveno o modernom i tankom laptopu, koji se može pohvaliti 14-inčnim 16:10 WQXGA+ (2,8K) OLED zaslonom s VESA DisplayHDR True Black 500 certifikatom, kao i 100-postotnim DCI-P3 rasponom boja.

Dakle, Swift 3 OLED ima aluminijsko kućište debljine 17,9 milimetara i težine od svega 1,4 kilograma. OceanGlass touchpad napravljen je od recikliranog plastičnog otpada iz oceana, koji bi korisnicima pri pomicanju prstom, navodno trebao pružati taktilni osjećaj stakla.

Za povezivanje je zaslužan Wi-Fi 6E, a za pružanje videozapisa visoke kvalitete tu je FHD MIPI web kamera koja koristi Acerovu Temporal Noise Reduction (TNR) tehnologiju. No, kod video konferencija važan je i zvuk, stoga je tvrtka osigurala i PurifiedVoice tehnologiju s AI Noise Reduction značajkom, koja omogućuje da glas korisnika bude glasan i jasan.

Valja istaknuti i osvijetljenu tipkovnicu koja, kako tvrde iz tvrtke, ima specijalan dizajn protoka zraka koji izbacuje 8 do 10 posto više topline od standardne tipkovnice. Swift 3 OLED dostupan je za kupnju već ovog srpnja, po početnoj cijeni od 999 eura.

Još mnoštvo proizvoda predstavljenih na Acerovoj ovogodišnjoj konferenciji možete pogledati na tvrtkinoj službenoj stranici, a snimka cijelog next@acera 2022., dostupna je na njihovom YouTube kanalu.