Apple i Sharp mogući kupci postrojenja Japan Displaya

Tvrtka JDI ipak će prodati čitavo Hakusan postrojenje u japanskoj prefekturi Ishikawa, a kao mogući kupci se spominju tvrtke Sharp i Apple

Matija Pavlić nedjelja, 29. prosinca 2019. u 21:52

Tvrtka Japan Display (JDI) odlučila je proširiti svoj prvotni plan rekonstrukcije koji je predviđao prodaju strojeva iz njihovog Hakusan postrojenja u japanskoj prefekturi Ishikawa.

Novi prošireni plan sada predviđa prodaju čitavog Hakusan postrojenja. Prema pisanju internetske stranice Nikkei u posao oko preuzimanja postrojenja uključen je domaći Sharp kao i tvrtka Apple, no ostaje nejasno na koji način će ove dvije tvrtke podijeliti vođenje postrojenjem ukoliko ga preuzmu zajednički.

JDI postrojenje namjerava prodati zbog loših prodajnih rezultata i sve jače konkurencije. Sharp bi kao podružnica tvrtke Foxconn (ujedno najvećeg Appleov dobavljača) novokupljeno postrojenje mogao iskoristiti za povećanu proizvodnju LCD panela.

JDI namjerava prodati čitavu tvornicu, prostor oko nje i strojeve za iznos od oko 820 milijuna američkih dolara. Inače, postrojenje u Hakusanu je započelo s radom 2016. godine nakon investicije vrijedne 1,5 milijardi američkih dolara od čega je za 800 milijuna zaslužna upravo tvrtka iz Cupertina. Odluka o konačnoj prodaji postrojenja trebala bi biti donesena tijekom siječnja.