Apple udvostručio cijene nadogradnje RAM-a za entry-level MacBook Pro

Apple je odlučio podignuti cijenu njihove usluge nadogradnje RAM-a za entry-level MacBook Pro računala s 100 na 200 američkih dolara

Matija Pavlić utorak, 2. lipnja 2020. u 22:07

Prema pisanju internetske stranice MacRumors, Apple je odlučio praktički udvostručiti cijene koju plaćaju korisnici koji žele nadograditi RAM na svojim entry-level 13-inčnim MacBook Pro prijenosnim računalima.

Za prelazak sa standardnih 8 GB RAM-a na 16 GB RAM-a sada je potrebno izdvojiti 200 dolara, dok je prije poskupljenja za istu nadogradnju bilo dovoljno izdvojiti 100 dolara.

Apple je u izjavi za portal Verge objasnio ovaj postupak tvrdeći da je riječ o svojevrsnoj korekciji cijena, cijena spomenutog MacBook Pro računala ustaljena je i izjednačena s cijenom nadogradnje RAM-a za ostale uređaje kao što su iMac i MacBook Air koja također iznosi 200 dolara.

Pritom valja napomenuti da za razliku od drugih uređaja koji koriste LPDDR4X memoriju entry-level model MacBook Pro računala koristi stariju LPDDR3 memoriju pa će tvrtki iz Cupertina teže biti opravdati ovakav postupak.