Bečki hoteli kao alternativa za rad od kuće

Pojedini hoteli u austrijskoj prijestolnici nude alternativu svima onima koji trenutno rade od kuće, a za to nemaju dovoljno prostora ili mira

Bug.hr utorak, 14. travnja 2020. u 04:33

Iako su brojni hoteli u Beču s ciljem zaustavljanja širenja koronavirusa zatvorili svoja vrata za turiste, dio je i dalje u funkciju, pa u njima i dalje smije odsjesti tzv. ključno osoblje, osobe na službenom putu i oni kojima je potreban hitan smještaj.

Zanimljivo je da u pojedinim hotelima mogu boraviti i svi građani koji bi svoj posao trebali obavljati od kuće, a za to nemaju dovoljno prostora ili mira. Tako se na nekoliko sati mogu preseliti u hotelsku sobu i neometano raditi ili, primjerice, sudjelovati na poslovnim sastancima putem interneta. Hotelijeri naglašavaju kako se prostori pojačano čiste te kako unatoč trenutnoj situaciji gostima pružaju punu uslugu.

Trenutno oko 20 hotela u glavnom gradu Austrije nudi sobe koje mogu služiti kao ured. Iznajmljivanjem soba po satu možda ne mogu uprihoditi velike iznose, no u trenucima krize uzrokovane koronavirusom svaki je izvor zarade dobrodošao.

Prema podacima Bečke gospodarske komore popunjenost hotelskih kapaciteta u austrijskoj prijestolnici prije izbijanja epidemije koronavirusa iznosila je od 80 do 90 posto, a trenutno je 958 objekata zatvoreno.

Austrijska ministrica turizma Elisabeth Köstinger najavila je mogućnost postupnog otvaranja hotelskih i gastronomskih objekata od sredine svibnja, o čemu će biti donesena odluka nakon procjene stanja krajem travnja, te pozvala građanke i građane Austrije da godišnji odmor ove godine provedu u svojoj zemlji. Pritom je naglasila kako još uvijek nije poznato kad će se ukinuti restrikcije za putovanja i kad će turisti iz drugih zemalja ponovo moći doći u Austriju.