BFS 2018: Učitelji heroji, 2. generacija

Hrvoje Balen predstavio je drugu generaciju Bugovih učitelja-heroja, arhitekata boljeg svijeta

Sandro Vrbanus srijeda, 31. siječnja 2018. u 23:10

Prošle godine, kada je tema Bug Future Showa bila obrazovanje, inaugurirana je prva generacija učitelja-heroja. Ove godine red je na novu generaciju hrvatskih učitelja koji čine obrazovanje kvalitetnijim i Hrvatsku boljim mjestom.

Na pozornici BFS-a predstavili su se Stevče Arsoski (Tehnička škola Sisak), Milan Korać (Tehnička škola Ruđera Boškovića, Zagreb), Darija Dasović – Rakijašić (Tehnička škola Ruđera Boškovića, Vinkovci) i Stjepan Šalković (Tehnička škola Krapina), a kroz diskusiju nas je vodio Hrvoje Balen (Algebra).

Ovogodišnji učitelji-heroji predstavili su svoje projekte na kojima rade. Od izvanškolskih aktivnosti, preko popularizacije strukovnih škola među učenicima, pa sve do projekata poput Dabra, solarnih automobila ili Zimske škole informatike u Krapini, ovi se učitelji trude pronaći djecu koja će se prepoznati u tehnologiji, a koja će u budućnosti moći igrati zapaženu ulogu u društvu.

Svima okupljenima zajedničko je da vole svoj posao, da ulažu veliku energiju u rad s učenicima i da se po uspjesima i angažmanu mogu mjeriti s bilo kojom školom u svijetu.