BFS 2019 preselio u zatvor

"Jailhouse Rock" bila je tema vodilja ekipe Orqa i našeg Dragana Petrica koji su se dobro zabavili, ali i bitnoga posla obavili, u Las Vegasu i San Franciscu

Sandro Vrbanus petak, 8. veljače 2019. u 12:27

Reputaciju najzabavnijeg tehnološkog showa na ovim prostorima Bug Future Show ove je godine još jednom opravdao najotkačenijim panelom – onim u kojem se govori o posjetu CES-u. I ove je godine Bug na najveći tehnološki sajam na svijetu odveo jedan hrvatski startup koji je pobijedio na natjecanju Idea Knockout. Ove godine čast da predstavljaju Hrvatsku na CES-u u Las Vegasu dobila je ekipa Orqa iz Osijeka koja je tamo prezentirala svoje FPV naočale (gogle) za upravljanje dronovima.

Srđan Kovačević, Ivan Jelušić i Vlatko Matijević iz Orqe te Dragan Petric iz Buga prigodno su se za ovaj panel odjenuli (vidite to i na priloženim slikama) jer ih se, osim CES-a, prilično dojmio i posjet Alcatrazu i San Franciscu, središtu Silicijske doline i cijelog tech svijeta. U intervjuu koji je vodio Antonio Zavada otkrili su nam koje su glavne prednosti njihovog proizvoda i zašto smatraju da je među najboljima, ako ne i najbolji na svijetu.

Orqa FPV.One naočale mogu se koristiti za ležernu vožnju dronova, utrkivanje, ali i u vojne svrhe. Zbog ovog zadnjeg ih je na CES-u obilazila i ekipa iz američkog Ministarstva obrane i raspitivala se za ove jedinstvene naočale. Osim Pentagona štand Orqe salijetali su i mnogi drugi posjetitelji sajma i stvarali svakodnevnu gužvu o čemu su svjedočili svi koji su se tamo našli.

Posjetitelji su čuli i mnoštvo dogodovština s CES-a od kojih neke možda i nije dobro da prenosimo u trajnom, tekstualnom obliku koji se može iskoristiti kao dokaz…

Dakako, publika je bila zainteresirana za ovu tehnologiju pa su prije zabavnijeg dijela u kojem se priča o San Franciscu, hrani, piću i zatvorima, te se dijele nagrade, momci iz Orqe morali odgovoriti i na nekoliko tehničkih pitanja gledatelja.

Tim Orqa je na prošlogodišnjem Idea Knockutu ne samo pobijedio, nego je i osvojio najviše bodova na ovom natjecanju ikad, za što su dobili posebno priznanje koje im je ovom prigodom i uručeno.

Sudionici ovog panela na kraju su publici rafalno podijelili i pedeset nagrada sponzora bacajući, prema običaju, loptice u publiku.