Blago vlasnicima Switcha - Nintendo će ih zatrpati igrama!

Vlasnici izuzetno popularne Nintendove konzole dobili su informacije o igrama koje će moći zaigrati do kraja lipnja, kao i najave nekih koje stižu kasnije

Mateja Šop četvrtak, 18. veljače 2021. u 16:00

Kada je prekjučer Nintendo objavio da će održati konkretnu Direct prezentaciju, vlasnici Switcha su, blago  rečeno, bili oduševljeni. Kao i najave za većinu prijašnjih prezentacija, i ova je stigla iz vedra neba, a radi se o prvoj Direct prezentaciji na kojoj je Nintedo pričao i o first party igrama od rujna 2019. godine. Cijela prezentacija trajala je malo više od 50 minuta, a mi vam prenosimo najvažnije najave.

Fall Guys

Jedan od najvećih prošlogodišnjih hitova, šareni battle royale Fall Guys, najavljen je za Nintendo Switch. Mediatonic i Devolver Digital omogućit će vlasnicima ove konzole da trče, skaču, preskaču prepreke i guraju se s drugim igračima na toj platformi, kao i na ostalima uz cross-platform play podršku. Fall Guys je trenutno dostupan za PC i PlayStation 4, a možda će nakon ovoga natjecanje za 60 igrača dotrčati i do Microsoftovih konzola. Ako vam treba više informacija, bacite oko na službene stranice.

Project Triangle Strategy

Oni koji su zaigrali RPG Octopath Traveller sigurno su lako prepoznali izgled novog Square Enixovog projekta imena Project Triangle Strategy. Radi se o takozvanom 2D HD izgledu u novom okruženju, pa će igrači kroz strateške bitke i pomno biranje odgovora u razgovorima s NPC-jevima odlučivati o sudbini kraljevstva Glenbrook. Igra je zasad najavljena samo za Switch, nema još konkretan naziv i izaći će nekad tijekom iduće godine, ali zato svi zainteresirani igrači mogu preuzeti demo putem eShopa i vidjeti o čemu se radi. Tim je poručio da će do izlaska izdati još nekoliko demo verzija kako bi prikupili povratne informacije od igrača, a kad budu objavili više detalja i pripremili službene stranice, javit ćemo vam.

Ninja Gaiden Master Collection

Opasan nindža Ryu Hayabusa vraća se ovog ljeta kroz Ninja Gaiden Master Collection. Iako je kolekcija najavljena za vrijeme Nintendove prezentacije, igre osim na Switch stižu na PC, PlayStation i Xbox konzole, a datum izlaska koji je Koei Tecmo odredio glasi 10. lipnja. U kolekciji se nalaze tri igre: Ninja Gaiden Sigma, Ninja Gaiden Sigma 2 i Ninja Gaiden 3 Razor's Edge i uz osnovne sadržaje uključuju sve dodatke.

Monster Hunter Rise

Nova igra u serijalu Monster Hunter i dalje je ekskluziva za Switch, a dobili smo priliku vidjeti novi trailer koji je pokazao malo više detalja o priči, prikazao neke nove beštije i pojasnio našu ulogu u tom svijetu lovaca. Monster Hunter Rise ubacuje neke nove mehanike koje nisu bile prisutne u izuzetno popularnom nastavku World, koje će vam dati dodatne opcije za vrijeme lova i olakšati život. Igra je najavljena za 26. ožujak, kada će izaći i posebno izdanje Switch konzole i Pro kontrolera, a sve detalje koje je Capcom objavio možete proučiti ovdje.

Splatoon 3

Kao što je obično slučaj u svim prezentacijama ovog tipa, najveća najava ostavljena je za kraj. Iako je početak trailer izgledao kao da bi serijal mogao krenuti u drugačijem smjeru, multiplayer napucavanje Splatoon 3 izgleda veoma slično prethodnicima. Igrači će se opet mijenjati forme, iz ljudske u glavonošce i obrnuto, i s pogledom iz trećeg lica u arenama jedni druge gađati. Igra bi trebala izaći tijekom 2022. godine, ekskluzivno za Switch. Nešto malo više detalja nalazi se na ovim stranicama, pa bacite oko ako vas ovaj tip akcije zanima.

The Legend of Zelda Skyard Sword HD

Kada je The Legendo of Zelda Skyward Sword izašao za Wii 2011. godine reakcije su bile podijeljene. Nintendo je htio progurati Motion Controls i podredio je borbeni sustav tome, što nije svim igračima najbolje sjelo. Igra će sada dobiti novu priliku kroz HD izdanje zato što je uz takve kontrole podešene Joyconima Nintendo odlučio ubaciti i normalne kontrole, pa oni koji ne žele mahati po sobama i dnevnim boravcima neće morati. Iako nisu bili spremni objaviti ništa za nastavak na Breath of the Wild i zamolili igrače za još malo strpljenja, nadaju se da će ovoj igri dati šansu. Skyward Sword HD stiže 16. srpnja uz posebno dizajnirane JoyCon kontrolere koji će biti dostupni istog dana. Više detalja nalazi se ovdje.

No More Heroes 3

Nova igra u neobičnom akcijskom serijalu No More Heroes stiže ove godine u ljetnim mjesecima, saznali smo za vrijeme prezentacije. Glavni junak Travis vratit će se u svoj rodni grad Santa Destroy, ugledati ogromnu metropolu u moru i misteriozni leteći objekt iznad svojeg grada i zatim krenuti u spašavanje svijeta od izuzetno moćne armije vanzemaljaca. Opis odgovara bizarnostima prijašnjih nastavaka, a u ovome za susrete s bossevima morati izdvajati novce koje ćete zarađivati obavljanjem raznih poslova (u traileru smo vidjeli skupljanje smeća, košenje trave, rudarenje i utrkivanje). No More Heroes 3 izlazi 27. kolovoza za Switch, a detalji se nalaze na službenim stranicama.

Samurai Warriors 5

Najnovija igra u hack and slash serijalu Samurai Warriors najavljena je za vrijeme sinoćnje prezentacije, a zove se jednostavno Samurai Warriors 5. Osim za Switch, igrači će se s hordama neprijatelja susresti na PC-u, PlayStation i Xbox konzolama nekad ovog ljeta, a dva glavna lika u traileru bili su Nobunaga Oda i Mitsuhide Akechi, dok se radnja opet odvija u Sengoku eri. Koei Tecmo je objavio nešto više detalja na službenim stranicama i rekli su da će konkretnije pokazati igru i objaviti datum izlaska 25. veljače.

Mario Golf Super Rush

Nakon sedmogodišnje pauze stiže nova igra u serijalu Mario Golf. Ako volite golf i bucmastog vodoinstalatera, ovo je idealna kombinacija. Mario Golf Super Rush imat će hrpu modova iz prijašnjih nastavaka, kao i neke nove poput Speed Golfa. Osim što možete igrati sami, možete se natjecati protiv drugih igrača u multiplayeru, a po prvi put je tim pripremio Story mod u kojem ćete sa svojim Mii avatarom moći napredovati i postati najbolji golfer u Mushroom Kingdomu. Uz to, moći ćete birati između normalni ili Motion kontrola za mahanje palicom. Mario Golf Super Rush stiže ekskluzivno na Switch 25. lipnja, a predbilježbe su već otvorene. Sve što je Nintendo bio spreman podijeliti nalazi se na ovim stranicama.

Animal Crossing i Super Mario

Najnovija igra u serijalu Animal Crossing izašla je prošle godine kada je pandemija počela zahuktavati, što je bilo idealno vrijeme za bijeg na otok koji možete sami uređivati i na kojem se možete družiti s ostalim igračima. Od izlaska je tim pripremio brojne besplatne nadogradnje, a najnovija slavi 35. obljetnicu Super Maria. Igrači će uskoro moći birati odjevne kombinacije žitelja Mushroom Kingdoma, kao što će moći pretvoriti svoj otok u Marioland. Besplatna nadogradnja stiže 25. veljače, dok će dio koji obuhvaća preuređenje stići početkom ožujka. Svi koji žele biti u toku mogu pratiti Twitter i Facebook profile vezane uz igru.

Ostale najave

Budući da je prezentacija trajala malo više od 50 minuta, Nintendo je ugurao nekoliko montaža u kojima su kratko spomenuli i pokazali igre koje će izaći za Switch. Evo za koje sve igre znamo točne datume:

  • Capcom Arcade Stadum je u prodaji
  • Stubbs the Zombie - 16. ožujak
  • Plants vs. Zombies Battle for Neighborville Complete Edition - 19. ožujak
  • Tales From the Borderlands - 24. ožujak
  • SaGa Frontier Remastered - 15. travanj
  • Famicom Detective Club - 14. svibanj
  • Knockout City - 21. svibanj
  • Miitopia - 21. svibanj
  • World's End Club - 28. svibanj
  • DC Super Hero Girls Teen Power - 4. lipanj
  • Legend of Mana - 24. lipanj

Za sve ostalo, preporučujemo da sami odgledate cijelu prezentaciju ako imate Switch i želite znati kako izgledaju sve najavljene igre, a ako nemate vremena za gledanje, Nintendo je na svojim službenim stranicama pripremio pregled.