Google će s 800 milijuna dolara pomoći u borbi protiv pandemije

Donacijama u novcu i uslugama Google će zdravstvenim organizacijama te malim i srednjim poduzećima pomoći da lakše prebrode krizu izazvanu koronavirusom

Sandro Vrbanus ponedjeljak, 30. ožujka 2020. u 12:00

Prvi čovjek Googlea Sundar Pichai objavio je kako će njegova kompanija donirati čak 800 milijuna dolara malim i srednjim poduzećima, zdravstvenim organizacijama, vladama te zdravstvenim djelatnicima "na prvoj liniji obrane" od pandemije koronavirusa. Donacija će biti kombinacija nekoliko mjera, od izravnog doniranja novca do besplatnog korištenja Googleovih servisa i usluga.

Svjetska zdravstvena organizacija i preko stotinu agencija diljem svijeta dobit će 250 milijuna dolara u oglasnom prostoru kako bi do što više ljudi došle bitne informacije o prevenciji širenja virusa. Ovo je čak deset puta veća donacija od inicijalne koja je najavljena prošloga mjeseca, napisao je Pichai. Dodatnih 20 milijuna dolara za istu svrhu dobit će nevladine organizacije.

Donacije i besplatni oglasi

200 milijuna dolara bit će stavljeno u investicijski fond koji će ulagati u mala i srednja poduzeća u cijelom svijetu, slično kao što to sada čini Google.org s 15 milijuna dolara godišnje. Mala i srednja poduzeća koja su tijekom proteklih godinu dana koristila oglašivačku platformu Google Ads dobit će ukupno 340 milijuna dolara u besplatnim oglasima do kraja 2020. godine.

Bit će tu i 20 milijuna dolara u besplatnim cloud uslugama za obrazovne ustanove i istraživače koji se bave borbom protiv koronavirusa, kao i dodatne manje donacije kompanijama koje proizvode zaštitnu opremu, a Googleovi i Alphabetovi zaposlenici pomoći će i proizvođačima medicinskih respiratora svojim iskustvom i inženjerskim znanjem.

📢 Besplatna dostava

TOP!

HP AiO

Ryzen 5 4500U, 8GB, 256GB SSD, Radeon Graphics, 27" FHD IPS.

4.799 kn Kupi

📢 Vrhunska ponuda

TOP!

XIAOMI lipanj

Velika ponuda Xiaomi sportskih satova, slušalica, te uređaja za pametan dom po TOP cijenama.

Od 450 kn Kupi

📢 2 godine jamstva

TOP!

ASUS Vivobook

Ryzen 3 procesor, 8GB RAM-a, SSD 512GB, Radeon grafika, 15.6" IPS , Windows 11.

4.649 kn Kupi


Multiroom zvučnik

DENON Home 350

Hi-Res Audio reprodukcija, Bluetooth, Amazon Alexa, internet radio i glazbeni streaming, Airplay 2, podrška za subwoofere s ugrađenim HEOS-om.

4.729 kn Kupi

Mrežni audio player

MARANTZ NA6006

HEOS multiroom audio tehnologija, AirPlay2, Alexa, Streaming glazbe, Bluetooth, Wi-Fi, Marantzovi vlasnički HDAM krugovi.

4.929 kn Kupi