Osnivač Alibabe Jack Ma donirao Europi 2 milijuna maski za lice

Velike donacije u medicinskoj opremi humanitarna zaklada poslala je kako Europi, tako i Sjedinjenim Američkim Državama

Sandro Vrbanus ponedjeljak, 16. ožujka 2020. u 06:00

Iako paketi naručeni s Aliexpressa već neko vrijeme iz Kine ne dolaze, to ne znači da je cijeli svijet stao i da je Kina potpuno izolirana od ostatka svijeta. Naprotiv, pojavljuju se znakovi da je epidemija koronavirusa tamo prošla svoj vrhunac, pa se život pomalo vraća u normalu.

Osnivač Alibabe i jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, Jack Ma, odlučio je stoga pomoći drugim regijama u kojima se vrhunac širenja zaraze tek očekuje. Donirao je tako dva milijuna zaštitnih maski za lice koje bi trebale u narednim danima biti podijeljene zdravstvenim djelatnicima u Europi, a prva pošiljka već je kasno ovoga petka stigla u Belgiju. Bit će proslijeđena u zemlju u kojoj je trenutačno situacija najteža, Italiju.

U narednim će danima u zračnu luku u Liegeu sletjeti zrakoplovi s ostatkom donirane opreme. Upravo ovaj aerodrom trebao bi uskoro postati distributivni centar za Alibabine redovne pošiljke prema Europi.

Humanitarna zaklada Jack Ma Foundation, kojoj se Ma posvetio nakon lanjskog službenog umirovljenja iz Alibabe, osim donacije Europi pomoći će u borbi s koronavirusom i SAD-u. Njima će biti dostavljeno milijun zaštitnih maski za lice i pola milijuna medicinskih testova za koronavirus. S testovima je, naime, u SAD-u poprilično "zapelo" pa ih je u prvim danima izbijanja epidemije nedostajalo u značajnom broju.HI-FI EXPERIENCE WEEK

KEF

Od 28.11. do 16.12. 2022. posjeti našu slušaonu na Zagrebačkom Velesajmu i uživaj u KEF Wireless aktivnim zvučnicima.

Kupi

BT naglavne slušalice

BOWERS & WILKINS PX7 S2

Hybrid Noise Cancellation, Ambient Pass-Through, Wear-Detection Sensor, do 30 sati reprodukcije, 6 mikrofona, vrhunski dizajn.

2.799 kn 371,49 € Kupi

2-smjerni bookshelf zvučnici

MONITOR AUDIO BRONZE 100

37 – 30.000 Hz, 87 dB, 8 ohma, 100W RMS, 30 - 100 W, HiVe II port sustav, C-CAM Gold Dome visokotonac, C-CAM mid-bass driver.

3.949 kn 524,12 € Kupi