Osnivač Alibabe Jack Ma donirao Europi 2 milijuna maski za lice

Velike donacije u medicinskoj opremi humanitarna zaklada poslala je kako Europi, tako i Sjedinjenim Američkim Državama

Sandro Vrbanus ponedjeljak, 16. ožujka 2020. u 06:00

Iako paketi naručeni s Aliexpressa već neko vrijeme iz Kine ne dolaze, to ne znači da je cijeli svijet stao i da je Kina potpuno izolirana od ostatka svijeta. Naprotiv, pojavljuju se znakovi da je epidemija koronavirusa tamo prošla svoj vrhunac, pa se život pomalo vraća u normalu.

Osnivač Alibabe i jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, Jack Ma, odlučio je stoga pomoći drugim regijama u kojima se vrhunac širenja zaraze tek očekuje. Donirao je tako dva milijuna zaštitnih maski za lice koje bi trebale u narednim danima biti podijeljene zdravstvenim djelatnicima u Europi, a prva pošiljka već je kasno ovoga petka stigla u Belgiju. Bit će proslijeđena u zemlju u kojoj je trenutačno situacija najteža, Italiju.

U narednim će danima u zračnu luku u Liegeu sletjeti zrakoplovi s ostatkom donirane opreme. Upravo ovaj aerodrom trebao bi uskoro postati distributivni centar za Alibabine redovne pošiljke prema Europi.

Humanitarna zaklada Jack Ma Foundation, kojoj se Ma posvetio nakon lanjskog službenog umirovljenja iz Alibabe, osim donacije Europi pomoći će u borbi s koronavirusom i SAD-u. Njima će biti dostavljeno milijun zaštitnih maski za lice i pola milijuna medicinskih testova za koronavirus. S testovima je, naime, u SAD-u poprilično "zapelo" pa ih je u prvim danima izbijanja epidemije nedostajalo u značajnom broju.

Besplatna dostava

Intel

HP 250 G8

Core i5 1135G7,8GB, 512GB SSD, Iris Xe Graphics, 15.6" FHD IPS, Windows 10

5399 kn 5899 kn Kupi


Prijenosni zvučnici priznatih svjetskih brendova!

JBL, MARSHALL, HARMAN/KARDON

Ronis je dom najboljim svjetskim brendovima. Otkrij vrhunski zvuk, uvijek i svugdje. Provjeri ponudu!

Kupi

Prijenosni BT zvučnik

ACOUSTIC ENERGY Aego BT2

Podržava 4.2 i APT-X nisku latenciju, USB punjač i mikrofon za “handsfree” pozive, dvostruki 2,5-inčni driveri, do 36 sati trajanja baterije, snage 40 W RMS.

1.359 kn 2.299 kn Kupi

On-ear BT slušalice

MARSHALL Major III

Legendarni Marshall zvuk s dinamičkim 40mm driverima koji su prilagođeni za poboljšani odziv basova, do 30 sati bežične reprodukcije, kontrolni gumb, odvojivi 3.5mm kabel, 20Hz-20kHz, 32 ohma.

899 kn 1.099 kn Kupi