Otvoren je prvi Bose Premium Shop u Hrvatskoj

U Zagrebu je otvoren prvi Bose Premium Shop u Hrvatskoj, izložbeni prostor poznatog i priznatog američkog proizvođača kućne, profesionalne i automobilske akustike

Davor Šuštić petak, 11. listopada 2019. u 06:00
Bose Premium Shop otvorili su Pavao Grmuša, direktor Se-Marka, te Dušan Osojnik, Boseov regionalni predstavnik
Bose Premium Shop otvorili su Pavao Grmuša, direktor Se-Marka, te Dušan Osojnik, Boseov regionalni predstavnik

U zagrebačkoj Maksimirskoj ulici 45 u srijedu je otvoren prvi Bose Premium Shop u Hrvatskoj. Riječ je o kombinaciji izložbenog i prodajnog prostora, gdje se mogu razgledati, poslušati, a potom i kupiti Boseovi zvučnici, slušalice i audiosustavi iz većine kategorija u kojima je slavna američka tvrtka aktivna, kao što su kućna kina, ozvučenja za vanjske prostore, bežične slušalice, Bluetooth zvučnici, profesionalna ozvučenja za ugostiteljske objekte i tome slično.

Događaj je vodio Joško Lokas, a samu ceremoniju otvaranja Bose Premium Shopa obavili su Dušan Osojnik, Boseov regionalni predstavnik, te Pavao Grmuša, direktor Se-Marka, tvrtke koja se, u suradnji Boseom i lokalnim distributerom, odlučila pobrinuti da domaći ljubitelji Boseovih proizvoda napokon imaju mjesto za njihovo isprobavanje. Zapravo, i više od toga – osoblje Bose Premium Shopa prošlo je potrebnu edukaciju i spremno čeka na upite i savjetovanje kupaca. Prilikom otvorenja naglašeno je da Bose drži i koristi preko 520 patenata vezanih uz reprodukciju zvuka. Ista stvar ponovljena je kad su posjetitelji prilikom demonstracije izloženih sustava upitali kako iz fizički malenih zvučnika uspijeva izlaziti tako glasan, čist i mesnat zvuk.

Sustavi iz Boseove linije Lifestyle bit će zanimljivi kupcima koji traže najbrži put do kućnog surrounda
Sustavi iz Boseove linije Lifestyle bit će zanimljivi kupcima koji traže najbrži put do kućnog surrounda

Prostor su dizajnirali slovenski arhitekti Mojca i Žak Primčić. Podijeljen je prema kategorijama sustava ozvučenja koja se u njemu nalaze. U dijelu s lifestyle rješenjima za dnevni boravak pažnju su nam privukli surround sustavi Lifestyle 600 i Lifestyle 650. Sastoje se od centralne konzole (receivera), četiri Boseova satelita Jewel Cube (kod sustava 650 su omnidirekcionalni), Jewel Cube središnjeg zvučnika (6“ za Lifestyle 600, 21“ za Lifestyle 650), te Acoustimass subwoofera. Pritom je osobito zanimljivo da su stražnji sateliti i subwoofer bežični, što drastično pojednostavljuje instalaciju čitavog sustava. Naravno, centralna konzola podržava bežično streamanje sa servisa poput Deezera, Spotifyja, iTunesa, TuneIna, Pandore, Amazon Musica i drugih, kao i Bluetooth konekciju sa izvorima zvuka. Raspolaže sa 6 HDMI ulaza i podržava 4K video. Sustav Lifestyle 600 košta 27.999 kuna, a za Lifestyle 650 treba izdvojiti 34.999 kuna. Oba uključuju spomenutu konzolu, sve zvučnike, subwoofer i svo potrebno ožičenje.

U Bose Premium Shopu također se mogu razgledati i iskušati zvučnici za profesionalnu i vanjsku upotrebu
U Bose Premium Shopu također se mogu razgledati i iskušati zvučnici za profesionalnu i vanjsku upotrebu

Na događaju smo vidjeli i dva bežična soundbara, modele Soundbar 500 (4.299 kuna) i Soundbar 700 (6.999 kuna). Razlikuju se fizičkim gabaritima i snagom, a oba podržavaju Wi-Fi i Bluetooth bežičnu povezivost, Apple AirPlay 2, upravljanje putem glasa, daljinskog upravljača i mobilne aplikacije te zvučnu kalibraciju s obzirom na akustičke karakteristike prostora. Žično spajanje također se nudi kao opcija, a realizirano je putem HDMI ARC-a.

Iako je vaš autor na licu mjesta iskušao Boseove glazbene naočale, puni opseg dojmova ostavit ćemo za recenziju
Iako je vaš autor na licu mjesta iskušao Boseove glazbene naočale, puni opseg dojmova ostavit ćemo za recenziju

Najzad, iskušali smo Boseov gadget koji se u Bose Preimum Shopu po prvi puta može vidjeti u Hrvatskoj. Riječ je o „glazbenim naočalama“ Bose Frames, u osnovi sunčanim naočalama s ugrađenim zvučnicima, koji su izvedeni na način da zvuk čuje samo onaj tko nosi naočale. Pritom se zvuk ne prenosi preko kostiju glave (bone conducting), što u praksi obično zvuči izuzetno loše, već pažljivim usmjeravanjem zvučnika, smještenih u „krila“ naočala, u neposrednu blizinu ušiju. Bose Frames dostupne su u dva klasična, atraktivna dizajna – Alto i Rondo. Premda je na licu mjesta bila prevelika gužva i buka da bismo mogli komentirati kvalitetu zvuka, radi se o vrlo zanimljivom gadgetu, kojeg ćemo u bližoj budućnosti svakako testirati.

U slučaju da ne možete dočekati naš test, ili jednostavno želite uživo pogledati, poslušati i kupiti Boseove uređaje, već od danas možete posjetiti zagrebački Bose Premium Shop, na adresi Maksimirska 45.

Naravno, izloženi su i Boseovi slavni Bluetooth zvučnici i bežične slušalice
Naravno, izloženi su i Boseovi slavni Bluetooth zvučnici i bežične slušalice

Najmanji i najtanji 14" gaming prijenosnik s AMD Ryzen

165 Hz

RAZER Blade 14

Ryzen 9 5900HX, 16GB, 1000GB SSD, GeForce RTX 3070 8GB, 14" QHD 165Hz, Windows 10

17.499 kn 18.799 kn Kupi


Bežični HiFi zvučnici

AUDIOENGINE A2BT

Premium aktivni zvučnici sa stereo zvukom visoke vjernosti spajaju se sa vašom glazbom sa bilo koje aplikacije ili uređaja u sekundi. Vrhunski Bluetooth mini kućni glazbeni sustav savršen je za radnu površinu ili manje prostore.

1299 2289 Kupi

Prijenosni zvučnik

JBL GO 2 champagne

Prijenosni Bluetooth zvučnik za bežični streaming glazbe sa pametnog telefona ili tableta sa ugrađenom punjivom baterijom za do 5 sati reprodukcije, vodootpornim dizajnom i ugrađenim mikrofonom. Dolazi sa audio kabelom.

189 279 Kupi