Proglašen najsigurniji vozač na hrvatskim cestama u 2023. godini

Vozači automobila u Hrvatskoj prosječno prelaze oko 12 tisuća kilometara, što je kao udaljenost od Zagreba do Santiaga u Čileu

Bug.hr četvrtak, 18. siječnja 2024. u 23:38

Denis Medvedec iz Zagreba novi je najsigurniji vozač na hrvatskim cestama u 2023. godini. Savjesnim ponašanjem u prometu tijekom prošle godine, Medvedec je ostvario najvišu ocjenu u LaqoPrevent programu i tako, osim titule, osvojio i vrijednu nagradu.

Riječ je o jedinstvenom programu koji promiče odgovorno ponašanje u prometu uz primjenu naprednih tehnologija. LaqoPrevent mogu koristiti svi korisnici LAQO osiguranja, prvog hrvatskog 100 posto digitalnog osiguranja i tech inovacije Croatia osiguranja. Dovoljno je samo skinuti LAQO mobilnu aplikaciju, priključiti se LaqoPrevent programu te voziti odgovorno i sigurno.

Sustav bodovanja ocjene vožnje sastoji se od dvije glavne komponente, a to su ocjena stila vožnje i ocjena usredotočenosti. Denis Medvedec je za savjesno ponašanje u prometu osvojio najvrjedniju titulu i nagradu u LaqoPrevent programu, PlayStation 5.

"U ovom sam projektu sudjelovao jer me zanimalo koju najvišu ocjenu mogu dobiti za svoje vožnje i moram priznati da mi je jako drago što sam osvojio ovo priznanje. Super je što te nagrade u aplikaciji iznova motiviraju za sudjelovanje u izazovima. A bilo je izazova i komičnih situacija poput one kada se iza mene stvorila kolona jer sam se među rijetkima pridržavao propisanog ograničenja brzine. Ja nastavljam odgovorno voziti, a pozivam i ostale da ugovore LAQO osiguranje i uključe se u LaqoPrevent program", istaknuo je Denis Medvedec, najsigurniji LaqoPrevent vozač na hrvatskim cestama u 2023. godini.

Više od 250 nagrada za odgovorno ponašanje

Vozači automobila u Hrvatskoj godišnje prosječno prelaze oko 12 tisuća kilometara, što je kao udaljenost od Zagreba do Santiaga u Čileu, a postoji određen broj vozača koji se ne pridržavaju propisanih pravila. Croatijin LAQO u svojoj želji za boljom i održivijom budućnosti odlučio je LaqoPrevent programom nagraditi one koji se pravila pridržavaju te potaknuti ostale da se pridruže.

"U prošloj je godini više od trećine LAQO korisnika sudjelovalo u LaqoPrevent programu, a podijeljeno je više od 250 nagrada za odgovorno ponašanje u prometu. Organizirano je pet nagradnih natječaja i dodijeljeno više od 10 novih znački. Uz osvajanje nagrada zbog poštivanja pravila u prometu, u LAQO  aplikaciji i LaqoPrevent programu moguće je dati i vlastiti doprinos očuvanju okoliša. Svi korisnici tako mogu pratiti emisije CO2 svojeg vozila i načina vožnje, i to za svaku vožnju. Na temelju stila vožnje dobivaju preporuke vezane uz vožnju, ali i one preporuke za svakodnevne aktivnosti koje utječu na njihov cjelokupni ugljični otisak", rekla je Ana Zovko, direktorica Sektora za digitalni razvoj u Croatia osiguranju.

I ove godine LAQO poziva sve vozače da voze odgovorno i savjesno, te sudjeluju u LaqoPrevent programu gdje se natječu za titulu najsigurnijeg vozača u Hrvatskoj i nove, vrijedne nagrade.