SAD dobile radnu skupinu za istraživanje NLO-a

Pentagon je odobrio formiranje radne skupine koja ima cilj istraživati slučajeve kada američki vojnici zabilježe kakav neidentificirani leteći objekt. Rezultate njihovog rada javnost bi trebala doznati

Sandro Vrbanus utorak, 18. kolovoza 2020. u 13:11

Analiza snimaka na kojima se vide razni neobjašnjivi leteći objekti i fenomeni, ako iste dospiju u javnost, inače je prepuštena "internetskim stručnjacima" po raznim zavjereničkim forumima i društvenim mrežama. Međutim, nedavna objava tri snimke nagnala je Pentagon na ponovno pokretanje vladine agencije za istraživanje NLO-a, i to prvi puta na način da će i javnost moći doznati rezultate njihovog rada.

Prvi službeni program istraživanja NLO-a i sličnih pojava SAD su imale početkom ovog stoljeća, da bi isti 2012. bio službeno ugašen, ali je ostao aktivan u tajnosti. Sada će isti biti ponovno pokrenut pod nazivom Unidentified Aerial Phenomena Task Force (UAPTF), i to pod ingerencijom Ministarstva obrane.

Cilj je, kažu, poboljšati razumijevanje i dobiti dodatne uvide u prirodu i izvore NLO-a. Misija radne skupine bit će otkriti, analizirati i katalogizirati NLO-e koji bi mogli predstavljati prijetnju nacionalnoj sigurnosti SAD-a.

Jedna od prvih zadaća bit će analize i zaključke podijeliti s američkim Senatom, koji je i pokrenuo osnivanje radne skupine. Senat primarno želi doznati tko je odgovoran za neidentificirane letjelice iznad američkih vojnih baza. Doznaju li oni odgovor na to pitanje, sva je prilika da će ga doznati i javnost.