Zbog novog soja koronavirusa obustavljen poštanski promet s Velikom Britanijom

Hrvatska pošta pribjegla je potezu kao početkom godine, kada je zbog širenja pandemije bio obustavljen poštanski promet s Kinom. Ovoga puta povod je novi soj virusa, a na crnoj listi je Velika Britanija

Sandro Vrbanus utorak, 22. prosinca 2020. u 15:37

U tijeku je obustava svih vrsta prijevoza iz zemalja kontinentalne Europe prema Velikoj Britaniji koja uključuje i poštanski promet u otpremi i prispijeću. Sukladno obustavi prijevoza Hrvatska pošta do daljnjeg neće zaprimati pošiljke namijenjene slanju prema Velikoj Britaniji, objavili su danas iz nacionalne poštanske kompanije.

Zastoj utječe na pošiljke u dolasku i otpremi

Od početka prosinca poštanski promet s Velikom Britanijom odvija se vrlo otežano s čestim zastojima u oba smjera. Na zastoje utječu velike količine pošiljaka koje putuju Europom i aktualna pandemijska kriza koja je zahvatila većinu poštanskih operatera i utjecala na protočnost prometa, kažu iz Pošte.

Slična situacija s obustavom poštanskog prometa viđena je u veljači ove godine, kada je zbog obustave prometovanja nekoliko avioprijevoznika došlo do većih zastoja u isporuci pošiljaka iz Kine. Ovoga puta razlog za prekid poštanskih veza s Velikom Britanijom je ponovno koronavirus, odnosno njegov novi soj otkriven nedavno u toj zemlji.

Hrvatska pošta poziva korisnike da se prije slanja pošiljke ili online narudžbe iz inozemstva informiraju o aktualnom stanju u prometu na njihovim internetskim stranicama. Na ovom mjestu možete pronaći sve aktualne informacije vezane uz zemlje s kojima je poštanski promet otežan ili u prekidu. Na popisu zemalja u koje je moguće slati pošiljke trenutačno nema Velike Britanije.