Članstvo u Facebook grupama moći će se naplaćivati i to od 4,99 do 29,99 dolara mjesečno

Facebook je najavio kako će administratori grupa po novome moći članovima preko njihove platforme naplaćivati pretplatu

Sandro Vrbanus četvrtak, 21. lipnja 2018. u 12:00

U Facebooku kažu kako žele osnažiti zajednicu administratora koji vode velike i kvalitetne grupe na ovoj društvenoj mreži, kreiraju sadržaj za njih i koriste svoje vrijeme i energiju na administraciju. Stoga će putem ugrađene opcije u administrativnim alatima za grupe ponuditi da se neke od njih pretvore u naplatne. U ove je svrhe pokrenut pilot program za nekoliko grupa čiji će administratori od sada moći članovima naplatiti sudjelovanje u grupi.

Do sada su pojedini administratori vodili naplatne grupe, ali su se o pretplatama i popisu članova morali brinuti na neki drugi način, vodeći vlastite evidencije o uplatama i slično. Po novome, zaživi li ova ideja i nakon testne faze, svi bi administratori Facebook grupa mogli svojim članovima uvesti mjesečnu pretplatu – na razini od 4,99 pa do 29,99 dolara.

Članovi grupe moći će prijaviti svoju pretplatu i uplatiti je putem Facebookovih mobilnih aplikacija, a društvena mreža će uplate prosljeđivati administratorima grupe, vjerojatno uz uzimanje određenog postotka u obliku provizije.