Facebook će informacije o vjerskim i političkim stajalištima ukloniti iz profila korisnika

Meta je počela obavještavati korisnike Facebooka da uklanja nekoliko polja iz korisničkih profila kako bi pojednostavnila platformu i učinila je "lakšom za navigaciju"

Tomislav Stanković petak, 18. studenog 2022. u 17:53
📷 Image: Pixabay
Image: Pixabay

Od sljedećeg mjeseca, 1. prosinca, Facebook će ukloniti četiri informacijska polja s profila. Ova polja uključuju vjerske stavove, političke stavove, adresu i polje "Zanima me", koje označava seksualnu orijentaciju korisnika.

Navedene informacije korisnici i dalje mogu, ako žele, podijeliti putem opisa profila kao što je slučaj i na drugim društvenim mrežama kao što su Instagram i TikTok.

"Kao dio naših nastojanja da Facebook učinimo lakšim za navigaciju i korištenje, uklanjamo pregršt polja profila.", rekao je glasnogovornik Mete. “Šaljemo obavijesti ljudima koji su ispunili ova polja, obavještavajući ih da će ta polja biti uklonjena. Ova promjena ne utječe na nečiju mogućnost dijeljenja ovih informacija o sebi drugdje na Facebooku.”, prenosi TechCrunch.

Promjenu je prvi uočio Matt Navarra, koji je na Twitteru objavio snimku zaslona obavijesti koja se šalje korisnicima koji su ispunili ova polja.