Facebook testira privatne komentare

Facebook trenutno testira novu funkciju – privatne komentare kojima će korisnici moći sami birati tko će njihove tekstove moći, odnosno neće moći vidjeti

Stjepan Bilić utorak, 19. prosinca 2017. u 07:00

Otkako postoji Facebook jedna od njegovih najčešće korištenih opcija su lajkovi i komentari. Obje stavke su do sada bile isključivo javne, no u dogledno vrijeme korisnici će moći ostavljati i privatne komentare koji će biti vidljivi samo odabranima.

Dobar razlog za to je sprečavanje verbalnih sukoba između korisnika zbog nekog napisanog teksta. Naime, prema trenutnim postavkama, ako ostavite komentar na neku temu isti je vidljiv svima. Nerijetko zbog toga zna doći do „prepucavanja“ s ostalim korisnicima ove društvene mreže koji se sa vašim mišljenjem ne slažu.

Kao što je vidljivo iz priložene fotografije dijelu korisnika se pojavila nova ikona – lokota. Klikom na nju korisnik može odabrati kojim će osobama njegov komentar biti vidljiv – prijateljima i vlasniku posta, samo prijateljima, samo njemu i vlasniku posta ili svima.

Ova opcija je trenutno u fazi testiranja i nije dostupna svima. Također nije poznato kada će i hoće li uopće postati sastavni dio Facebooka.