Instagram će uskoro testirati visoke fotografije preko cijelog ekrana

Izvršni direktor Adam Mosseri potvrdio je da će Instagram početi testirati ultravisoke fotografije formata 9:16 "za tjedan ili dva", unatoč nedavnom "povlačenju kočnice" oko kontroverznog redizajna

Tomislav Stanković subota, 6. kolovoza 2022. u 06:00
📷 Image: Unsplash
Image: Unsplash

Trenutno se fotografije na Instagramu prikazuju u omjeru 4:5 te će uvođenje podrške za tanje i više fotografije omjera 9:16 pomoći da popune cijeli zaslon dok se pomičete kroz feed aplikacije, prenosi The Verge.

Možete imati visoke videozapise, ali ne možete imati visoke fotografije na Instagramu”, rekao je Mosseri. "Pa smo mislili da bismo se možda trebali pobrinuti da oboje tretiramo jednako."

Ova je promjena najavljena tijekom tjednog odgovaranja na pitanja u formi 'Ask Me Anything' na Instagramu, gdje je izvršni direktor Adam Mosseri potvrdio je da će Instagram početi testirati ultravisoke fotografije 9:16 "za tjedan ili dva".

Zanimljivo je da Instagram ove promjene najavljuje nakon velikog broja kritika na prethodne najave i izmjene. Testna verzija aplikacije koja je otvarala fotografije i videozapise preko cijelog zaslona bila je najavljena i onda povučena. Instagram je uz to najavio i smanjiti broj preporučenih postova u aplikaciji pod izgovorom da radi na poboljšanju svojih algoritama.