Instagram Reels želi vaše videozapise prikazati većem broju osoba

Instagram nastavlja svoju preobrazbu u TikTok novim izmjenama kojima će sve videozapise kraće od 15 minuta pretvoriti u Reelse kako bi ih učinio vidljivijima većem broju osoba

Tomislav Stanković petak, 22. srpnja 2022. u 23:48
📷 Image: Instagram
Image: Instagram

Instagram je u objavi najavio više izmjena s ciljem zabavnije i lakše suradnje koja će korisnicima biti dostupna u nadolazećim tjednima. To je posljedica njihovog aktivnog rada na načinima poboljšanja korisničkog iskustva te će, prema najavama, i u budućnosti nastavit razvijati značajke koje olakšavaju i čine zabavnijim stvaranje i dijeljenje sadržaja.

Videozapisi postaju Reelsi

Novi videozapisi kraći od 15 minuta automatski će biti objavljeni u Reels formi. Ipak, videozapisi objavljeni prije ove promjene ostat će u postojećem obliku.

Ako imate javni račun, vaši novi videozapisi, sada Reelsi, možda ispunjavaju uvjete da ih preporuči i vidi više ljudi na Instagramu. Ovo se odnosi na zapise kraće od 90 sekundi. Ako je vaš račun privatan, vaši će Reelsi i dalje biti prikazani samo vašim pratiteljima.

Postojeće kartice 'Video' i 'Reels' na vašem profilu postat će jedno centralno mjesto za sve vaše videozapise.

📷 Image: Instagram
Image: Instagram

Reels predlošci i Dual

S predlošcima Instagram želi omogućiti da svatko na jednostavan način može izraziti svoje kreativne ideje. Zato dodaju više značajki koje će omogućiti snimanje, uređivanje i dijeljenje sadržaja izravno s vašeg mobilnog uređaja.

Predlošci će omogućiti jednostavno stvaranje Reelsa gdje je u već zadanu formu moguće dodati vlastite fotografije ili video isječke. Ideje za predloške moguće je pronaći dodirom ikone kamere na kartici Reels.

Osim toga, biti će moguće snimiti sadržaj i vlastitu reakciju u isto vrijeme s opcijom Dual. Ta opcija omogućava istovremeno snimanje koristeći prednju i stražnju kameru telefona.

📷 Image: Instagram
Image: Instagram

Reels Remix

Remix je značajka za uređivanje koja korisnicima omogućava snimanje reakcijskih videozapisa koji se pojavljuju pored izvornog videozapisa.

Kako su fotografije ipak i dalje u najvećem fokusu Instagrama tako će i Remix za fotografije doživjeti značajnije promjene te će biti moguće kombinirati vlastite i druge javne fotografije u jedinstvene sadržaje.

Što se samog sučelja tiče, biti će moguće odabrati između zelenog zaslona, vodoravnog, okomito podijeljenog ili prikaza reakcije slike u slici kako biste dodali vlastiti video komentar postojećim sadržajima.

Također će biti moguće označiti da se Remix prikazuje nakon originalnog Reelsa, a ne istovremeno kao što je bilo do sada.