Kanye West ipak neće preuzeti društvenu mrežu Parler

Konzervativna američka društvena mreža ipak neće dobiti novog vlasnika u kontroverznom glazbeniku i poduzetniku, koji je, usput, ponovno zaradio i izgon s Twittera

Sandro Vrbanus petak, 2. prosinca 2022. u 12:59

Američki glazbenik, poduzetnik, bivši muž Kim Kardashian i mogući budući predsjednički kandidat, nekada poznat kao Kanye West, a danas imena Ye, ponovno je glavna tema tehnoloških medija. Naime, nakon što je zbog antisemitskih izjava bio suspendiran s Twittera, bio je najavio kako će preuzeti Parler, društvenu mrežu koja je pružila utočište mnogim konzervativcima prognanima s Twittera ili Facebooka.

Sredinom listopada bilo je rečeno kako je preuzimanje gotova stvar te da će Ye biti njegov novi vlasnik. Od tada se mnogo toga dogodilo: Elon Musk vratio mu je račun na Twitteru, Kanye je nastavio s javnim istupima u kojima vrijeđa Židove i veliča Hitlera, izgubio je mnoge poslovne partnere, najavio predsjedničku kandidaturu, a usred cijelog tog kaosa očito je propao dogovor s Parlerom.

Iz te društvene mreže objavljeno je kako je dogovor o preuzimanju sporazumno raskinut sredinom studenoga, i to u interesu obje strane. Parler će nastaviti tražiti nove mogućnosti rasta i razvoja svoje platforme, kažu.

Elon dao, Elon uzeo

Nedugo nakon te objave o propalom preuzimanju, problematični je reper na Twitteru objavio nekoliko tvitova, ponovno antisemitskog i uvredljivog sadržaja. Zbog toga su ga korisnici odmah "tužili" vlasniku ove društvene mreže. Musk je ubrzo reagirao i – Ye je ponovno izbačen s Twittera. Ovoga puta, kaže Musk, razlog je kršenje pravila korištenja i zabrane poticanja na nasilje.

📢 12 rata beskamatno

LAPTOPI

Velika ponuda laptopa za rad, igru ili učenje!

198,95€ 1.498,99 kn Kupi

📢 Besplatna dostava

MONITORI

Upotpuni svoj laptop većim ekranom!

101,99€ 768,44 kn Kupi


Vitki i snažni zvučnici

ACOUSTIC ENERGY AE120

Glatku i široku disperziju visokih frekvencija s čistim srednjim rasponom i munjevitim basom.

778,95 € 5.869,00 kn Kupi

Pravi doživljaj zvuka kao s pozornice

JBL Stage A180

6.5-inčni 2,5-sistemski samostojeći zvučnici, frekvencijski odziv: 40-40 000 Hz, osjetljivost: 90 dB, preporučena snaga pojačala: 20-220 W

549,00 € 4.136,44 kn 573,00 € Akcija