Kineska verzija TikToka ograničit će mlađima od 14 vrijeme provedeno na aplikaciji

Osim kineskih regulatora, čini se da i tvrtka koja stoji iza popularnog TikToka ne štedi kineske maloljetnike, pa su im tako pripremili novo ograničenje koje im se zasigurno neće svidjeti

Matej Markovinović ponedjeljak, 20. rujna 2021. u 15:49

Douyin, kineska verzija poznatog TikToka, ograničit će korisnicima mlađima od 14 godina korištenje aplikacije na svega 40 minuta dnevno, objavila je tvrtka ByteDance na svom službenom blogu.

Naime, navodi se da će korisnici mlađi od 14 godina moći pristupiti Douyinu između 6 i 22 sata te ga neće moći koristiti izvan tog dopuštenog razdoblja. Kako bi se ova pravila uistinu primijenila, tvrtka je potaknula roditelje da naprave postupak autentifikacije identiteta njihove djece ili da aktiviraju način rada namijenjen mladima unutar aplikacije.

Iz ByteDancea kažu da će sadržaj u načinu rada za mlade od sada uključivati i obrazovni materijal, poput „zanimljivih popularnih znanstvenih eksperimenata, izložbi u muzejima i galerijama, prekrasnih krajolika diljem zemlje, objašnjenja povijesnog znanja i tako dalje“, prenosi The Verge.

Valja istaknuti da ovo nije jedino ograničenje namijenjeno mladima u Kini. Podsjetimo, kineski su regulatori krajem kolovoza uveli pravila prema kojima će mlađi od 18 moći igrati online videoigre u razdoblju od 20 do 21 sat po lokalnom vremenu petkom, vikendom i praznicima.

Osim toga, kineski je tehnološki konglomerat Tencent u srpnju napravio tehnologiju za prepoznavanje lica „ponoćna patrola“, u svrhu sprečavanja maloljetnika da igraju videoigre u kasnim noćnim satima, tvrdeći da će se tako spriječiti ovisnost koja uveliko zabrinjava kineske vlasti.

 Multiroom Hi-Res WiFI zvučnik

DENON Home 250

Internet radio, Heos, Alexa, Airplay 2, Bluetooth

3379 kn Kupi

Gramofon sa predpojačalom

DENON DP-300F black

Masivna baza za smanjenje vibracije, aluminijska izrada, MM zvučnica

2199 kn 2990 kn Kupi