Podcasti stižu na YouTube Music

Spotify s podcastima niže impresivne brojke, a isto to želi i YouTube koji će ih uskoro uvesti na svoj streaming servis

Matej Markovinović nedjelja, 26. veljače 2023. u 06:00
📷 Foto: Unsplash, Alvaro Reyes
Foto: Unsplash, Alvaro Reyes

YouTube Music po mnogočemu je sličan Spotifyju, ali mu ipak nedostaje jedna stvar – podcasti. Toga je i svjestan Kai Chuk, YouTubeov voditelj podcasta, koji je za The Verge najavio da ovaj popularni format uskoro stiže i na njihov streaming servis.

„Ako netko želi gledati podcast, imamo za to rješenje. Ako ga netko samo želi slušati, trebali bismo imati odlično iskustvo i za to“, napominje Chuk.

Naime, iako još nije poznato mnogo detalja, Chuk je otkrio da će podcasti biti dostupni svim korisnicima YouTube Musica. Naravno, oni koji ne plaćaju pretplatu, morat će se suočiti s raznoraznim reklamama, ali na to su se već vjerojatno i navikli slušajući glazbu.

Chuk je nadodao i kako YouTube trenutno ne želi dodati ekskluzivne emisije na YouTube Music, već da im je cilj da korisnici sami rade svoj kvalitetan sadržaj. Uz to, žele napraviti niz značajki i alata koje će korisnicima pomoći u izradi podcasta.

Inače, YouTube je prošle godine dosegao 80 milijuna korisnika koji plaćaju Music i Premium pretplatu. Usprkos tome što je riječ o velikoj brojci, Spotify je i dalje u značajnoj prednosti sa svojih 200 milijuna pretplatnika.