Reddit prodaje kolekcionarske avatare u obliku NFT-ova

U usporedbi s drugim društvenim mrežama, Reddit je vrlo oprezan s omogućavanjem značajki koje "mirišu" na samopromociju ili brendiranje

Tomislav Stanković petak, 8. srpnja 2022. u 06:00
📷 Image: reddithelp.com
Image: reddithelp.com

Prije dvije godine lansirana je nova i poboljšana funkcionalnost kreiranja avatara čime su korisnici dobili mogućnost jedinstvenog izražavanja vlastitog identiteta. Ubrzo nakon toga napravljeno je više dodataka s kojima su avatari mogli doći još više do izražaja, a ti dodaci su bili u obliku odjeće i frizura za avatare.

Kako su takvi avatari dobro primljeni od strane korisnika u Redditu su počeli razmišljati o tome da im omoguće kreiranje licenciranih avatara u bilo kojem stilu, a koje autori mogu i prodavati. Tako je nastao njihov digitalni izlog naziva Collectible Avatars.

U ovom slučaju kolekcionarski avatari su ograničeno izdavanje avatara koje su izradili nezavisni umjetnici u suradnji s Redditom, a vlasnicima pružaju jedinstvene pogodnosti na Reddit platformi. Ako netko svoj kolekcionarski avatar stavi kao avatar profila moći će ga kombinirati s ostalom dodacima. Taj će se avatar vidjeti na svim uobičajenim mjestima gdje korisnik ostavlja svoje komentare te će imati poseban efekt kako bi se dodatno isticao.

📷 Image: www.redditinc.com
Image: www.redditinc.com

Kolekcionarski avatari razlikuju se od ostalih avatara na Redditu na nekoliko načina:

  • Dostupni su za kupnju (za razliku od besplatnih ili dostupnih putem Reddit Premiuma), a umjetnici će biti plaćeni za svaki prodani kolekcionarski avatar.
  • Kolekcionarski avatari podržani su blockchain tehnologijom, dajući kupcima prava (licencu) za korištenje – na i izvan Reddita.
  • Za kupnju ovih avatara nije vam potrebna kriptovaluta, niti se oni stavljaju na dražbu. Svaki avatar ima fiksnu cijenu i može se kupiti u fiat (državne) valute.

Za pohranu i upravljanje kolekcionarskim avatarima, redditori će koristiti svoj Reddit Vault – novčanik baziran na blockchainu.