Reddit uvodi značajku za videozapise sličnu TikToku

Reddit posjećuje oko 50 milijuna ljudi dnevno te ima preko 100.000 aktivnih subreddita, pa nije ni čudo da se žele okušati u formatu za prikazivanje kratkih videozapisa koji se pokazao popularnim

Matej Markovinović subota, 14. kolovoza 2021. u 15:25

Reddit, popularna platforma koja se voli predstavljati kao najveći internetski forum, neočekivano je ovoga tjedna u aplikaciju za iOS uvela značajku za kratke videozapise sličnu TikToku. Naime, korisnicima će se pored trake za pretraživanje pojaviti ikona koja će ih odvesti na novi feed u kojem će moći pregledavati video sadržaj sa subreddita koje prate, ali i onih koje ne prate.

„Tijekom prošle godine cilj nam je bio izgraditi jedinstveni video player i napraviti da njegovo sučelje odgovara onome što korisnici (stari i novi) od njega i očekuju – pogotovo kada je u pitanju komentiranje, gledanje videozapisa, uključivanje u rasprave te otkrivanje novih sadržaja i zajednica“, rekao je glasnogovornik Reddita za TechCrunch.

Videozapisi će na vrhu zaslona sadržavati naziv s kojeg su subreddita „izvučeni“, a na dnu će pisati tko ih je postavio. Osim toga, baš kao i svaki drugi sadržaj na platformi, moći će se upvotati ili downvotati, komentirati te podijeliti, a korisnici će kreatoru moći dodijeliti i nagradu koja se može kupiti Reddit Coinsima.

No, Reddit je odbio odgovoriti na pitanje hoće li novi video player koristiti algoritme koji će korisnicima na temelju njihove aktivnosti otkrivati nove subreddite, pa trenutno nije poznato na koji će se način videozapisi „izvlačiti“ iz platforme.

Podsjećamo da je Reddit u prosincu prošle godine kupio Dubsmash, TikTokovog suparnika, pa je tvrtkin glasnogovornik među ostalom potvrdio za TechCrunch da će koristiti njihovu tehnologiju u svrhu razvijanja još nekih značajki, no ne za ovaj video player.

Trenutno nije poznato kada će i Android korisnici moći koristiti ovu značajku.