TikTok povećava ograničenje za duljinu videozapisa

'Dulji videozapisi su sada još jedan od alata koji naši korisnici mogu upotrijebiti da osvoje zajednicu svojim kreativnim izražavanjem', objašnjavaju iz TikToka

Matej Markovinović subota, 3. srpnja 2021. u 11:05

Stigla je dobra vijest za korisnike TikToka, koji će uskoro, prema objavi na tvrtkinom blogu, moći objavljivati videozapise duljine do tri minute, što je tri puta više od postojećeg ograničenja od jedne minute.

Iz TikToka navode da je ovo povećanje ograničenja namijenjeno da bi kreatori mogli imati više fleksibilnosti tijekom snimanja, ali i da se smanji potreba za serijskim videozapisima koji ponekad znaju „zatrpati“ početnu stranicu.

Savjetnik za društvene mreže, Matt Navarra, objavio je na svom Twitter računu da TikTok počinje s testiranjem trominutnih videozapisa još prošloga prosinca. Korisnici su od tad, mogli slučajno naići na kreatore koji već imaju tu mogućnost, pogotovo u kulinarskim rubrikama, pa se ova opcija već mjesecima nestrpljivo čekala.  

TikTok kaže da će svi korisnici kroz sljedećih nekoliko tjedna moći objavljivati videozapise u trajanju do tri minute, no kako prenosi The Verge, još nije sigurno kako će oni djelovati na algoritam za preporuke. No, navodi se da tu postoji paralela s YouTubeom, koji je vremenom prilagođavao svoj algoritam prema što duljem zadržavanju gledatelja na videozapisima, što je značilo da su oni postajali sve duži.

Kineska društvena mreža možda neće imati isti pristup, no ako se korisnici zbog ovog budu dulje zadržavali na TikToku, možda će se dogoditi slična stvar kao i s YouTubeom.

📢 Uštedi do 30%

TOP!

Logitech

Vrhunska Logitech periferija nezaobilazan je dodatak za tvoj radni stol.

Kupi

📢 Uštedi 800 kn

TOP!

HUAWEI MateView GT

27" monitor sa zakrivljenim zaslonom i velikom brzinom osvježavanja savršen je za učenje, igranje i rad.

2.199 kn 2.999 kn Kupi

📢 Besplatna dostava

TOP!

DELL

DELL Vostro 3510 s Core i7 procesorom, 16GB RAM-a te 15.6" IPS ekranom i vrhunski monitori.

Od 1499 kn Kupi


Bookshelf stereo zvučnici

ACOUSTIC ENERGY AE1 ACTIVE

2 x 50W s integriranim A/B pojačalom, čista keramičko aluminijska konus tehnologija, WDT valovod za poboljšanu pokrivenost prostorija, podesivi bas i visoki tonovi, 40Hz-25kHz.

9.899 kn Kupi

Bežični HiFi zvučnici

KEF LSX

Apple Airplay 2, Spotify Connect, Tidal, DLNA, Wi-Fi, Bluetooth, KEF Control aplikacija, Uni-Q driveri, 48kHz/24bit, 59Hz - 28kHz .

8.999 kn Kupi