Kratka priča Stephena Kinga ekskluzivno na Humble Bundleu

Stephen King poznat je po svojim brojnim horor romanima, prema kojima su snimani i filmovi poput 'Ono' i 'Isijavanje', a njegovo će najnovije djelo ugledati svjetlo dana na Humble Bundleu

Matej Markovinović ponedjeljak, 13. rujna 2021. u 14:12

Popularni američki pisac Stephen King udružio se sa stranicom Humble Bundle u svrhu objavljivanja kratke priče „Red Screen“, koju će zainteresirani moći kupiti za minimalno 4,23 eura, a sav će prihod ići Američkoj uniji građanskih sloboda (ACLU).

„Udružili smo se s legendarnim autorom Stephenom Kingom za priliku koja se dobiva jednom u životu. Predstavljamo 'Red Screen', nikad prije objavljeno djelo, ekskluzivno dostupno putem Humble Bundlea“, stoji na Humbleovoj stranici.

Naime, navodi se da je riječ o „uznemirujućoj kratkoj priči“, u kojoj policajac ispituje poremećenog vodoinstalatera koji je upravo ubio svoju ženu, da bi kasnije „otkrio nešto daleko podmuklije“.

Foto: Screenshot/Humble Bundle
Foto: Screenshot/Humble Bundle

Iako je riječ o prvoj Humble Bundle ekskluzivi, King se još prije okušao u izbacivanju naslova na digitalnim platformama, pa je tako njegov roman „Ur“ ekskluzivno dolazio pri lansiranju Amazonove druge generacije e-čitača Kindlea, piše The Verge.