Fina upozorava građane na lažnu elektroničku poruku o dugovanju

FINA (Financijska Agencija) upozorila je putem službene internetske stranice na elektroničku poruku „Nepodmireno dugovanje #4806“ kojom se građane pokušava navesti na plaćanje nepostojećih dugovanja

Stjepan Bilić četvrtak, 15. ožujka 2018. u 15:40

FINA (Financijska Agencija) upozorila je građane RH na novi pokušaj prijevare putem elektroničke pošte. Naime, građanima je ovih dana u njihove elektroničke sandučiće počela stizati poruka naslova „Nepodmireno dugovanje #4806“ koja sadrži lažan, zavaravajući sadržaj.

Cijeli tekst poruke glasi: "Poštovani/a, uvidom u bazu nenaplaćenih potraživanja, ustanovljeno je da imate nepodmireno dugovanje starije od 6 mjeseci. Molimo pogledajte priloženi račun (.doc) i izvršite uplatu u skladu s uvjetima navedenim na dnu računa. Ukoliko imate dodatnih pitanja, slobodno se obratite. S poštovanjem,".

Budući da se FINA zadnjih godina bavi i ovrhama, postoji mogućnost da netko od primatelja (vjerujući da je ovršen) povjeruje u sadržaj. Kako do toga ipak ne bi došlo, FINA je tijekom jučerašnjeg dana izdala upozorenje navodeći kako poruka nije kreirana niti poslana iz njihovog sustava već da je riječ o poruci nepoznatog porijekla koja sadrži netočne podatke.

Također iz Fina-e napominju kako sva njihova službena korespondencija elektroničkom poštom sadrži ime internet domene – fina.hr.

U slučaju da ste navedenu poruku primili, najbolje bi bilo da ju odmah i obrišete.