Meta 'počastila' korisnike novim alatima za uređivanje videozapisa

Meta aktivno pokušava dostići TikTok, pa tako stalno uvode neke nove značajke na Reels. Ovoga puta na redu su alati za uređivanje videozapisa

Matej Markovinović subota, 4. lipnja 2022. u 18:21
📷 Foto: Meta
Foto: Meta

Metina „kopija“ TikToka, Reels, dobila je nove alate za uređivanje videozapisa na Facebooku i Instagramu, koji će korisnicima olakšati kreiranje originalnog sadržaja na platformi, objavila je tvrtka na službenom blogu.

Naime, korisnici Instagram Reelsa sada će moći uvesti vlastiti zvuk iz galerije u svoj video, kreirati videozapise od 90 sekundi te koristiti interaktivne naljepnice s anketama, kvizovima i emotikonima, slično kao što to ima Stories.

Također, objavljeni su i svojevrsni predlošci, koje će korisnici moći koristiti da bi lakše replicirali pojedine trendove te tako stvorili viralni sadržaj na platformi.

📷 Foto: Meta
Foto: Meta

S druge strane, Facebook Reels konačno postaje dostupan na desktop računalima, zahvaljujući Creator Studio odjeljku u kojem će korisnici moći uređivati svoje videozapise. Na primjer, moći će izrezivati klipove iz prijenosa uživo, raditi sinkronizacije sa zvukom, postaviti text-to-speech značajku i još mnogo toga.