Canon EOS 250 – najlakši DSLR s pomičnim zaslonom

Canon Europe predstavio je Canon EOS 250D, nasljednika fotoaparata EOS 200D, s 24,1 mpx senzorom, pametnim funkcijama i mogućnošću snimanja 4K videa

Sandro Vrbanus srijeda, 10. travnja 2019. u 13:59

Canon Europe danas je predstavio Canon EOS 250D – najlakši DLSR fotoaparat na svijetu s pomičnim zaslonom. EOS 250D namijenjen je obiteljima koje žele napraviti korak naprijed s fotografiranja pametnim telefonima ili nadograditi svoj postojeći fotoaparat. Ovaj DSLR korisnicima će predstavljati kvalitetan uvod u fotografiranje izmjenjivim objektivima na malenom i laganom tijelu, kažu iz Canona.

EOS 250D nasljednik je Canonova fotoaparata EOS 200D, odlikuje ga 24,1-megapikselni Dual Pixel CMOS APS-C senzor, mogućnost snimanja 4K filmova, brzo i responzivno automatsko fokusiranje i izvrsne mogućnosti povezivanja s pametnim uređajima.

Uz to, taj fotoaparat ima i DIGIC 8 – Canonov najnoviji slikovni procesor. DIGIC 8 podržava cijeli niz poboljšanja u preciznosti automatskog fokusiranja Live View i Eye, automatskom alatu za optimizaciju svjetline, alatu za digitalnu optimizaciju objektiva i prioritete tona isticanja za oštre slike visoke razlučivosti.

EOS 250D omogućava svima jednostavno korištenje kroz svoje vođeno korisničko sučelje, kao i izražavanje kreativnosti zahvaljujući značajci Creative Assist – paketu efekata, filtara i alata za prilagodbu boja koji se primjenjuju na fotografije prilikom okidanja slike ili nakon toga.

Ovaj fotoaparat se putem Bluetootha i Wi-Fija spaja s mobitelima pomoću besplatne aplikacije Canon Camera Connect za iOS i Android. Odavde se slike i videozapisi mogu preuzeti na pametni uređaj, pregledati i objaviti na društvenim mrežama ili podijeliti s prijateljima i članovima obitelji. Aplikacija Canon Camera Connect također olakšava daljinsko snimanje s pametnog uređaja.

EOS 250D dostupan je u tri verzije završne obrade – crnoj, bijeloj i srebrnoj, te je dio Canonova ekosustava EOS koji se sastoji od više od 80 objektiva, bljeskalica i dodatne opreme. Uređaj će biti dostupan od 25. travnja 2019. kupiti s raznim objektivima i tijelima kod službenih Canonovih maloprodajnih partnera.