Stigao je Canonov novi EOS R3

Dugoočekivani fotoaparat za sportsku i reportažnu fotografiju, Canon EOS R3, stigao je na tržište, a više tehničkih detalja pogledajte u tekstu

Bug.hr utorak, 14. rujna 2021. u 08:15

Canon Europe danas predstavlja dugoočekivani EOS R3 – savršeno rješenje za sportsku i reportažnu fotografiju. Spajajući tradiciju i revolucionarne tehnologije, EOS R3 nudi poznatost i brzinu Canonove čuvene serije EOS-1 uz inovacije i svestranost pionirskog sustava EOS R.

EOS R3 dizajniran je na temelju povratnih informacija najzahtjevnijih profesionalnih fotoreportera i sportskih fotografa te nudi više od 100 unaprjeđenja u odnosu na Canonove modele bez zrcala i DSLR-ove. Rezultat je fotoaparat koji znatno optimizira tijekove rada i podiže vezu između fotoaparata i fotografa na nove razine radi postizanja nenadmašne brzine i responzivnosti. Zahvaljujući posve novom i inovativnom 24,1-megapikselnom senzoru EOS R3 nudi optimalnu ravnotežu performansi, razlučivosti i brzine te predstavlja fotoaparat za fotoreportere i sportske fotografe kojim se može nadmašiti konkurencija brzinom i performansama.

Budućnost je brza

Koristeći revolucionarni novi 24,1-megapikselni složeni CMOS senzor osvijetljen sa stražnje strane, EOS R3 nudi munjevito snimanje i povećanu responzivnost. Moćan senzor skoro posve uklanja izobličenje uslijed okretanja zatvarača, a uz veliku brzinu zatvarača, s rasponom od 30 sekundi do 1/64 000 sekunde, pomaže sportskim fotografima da zamrznu i najbrže subjekte. Kad koriste elektronički zatvarač, fotografi mogu snimati do 30 sličica/s uz AE i AF praćenje čak i pri snimanju u RAW datoteke, a tu je i mogućnost snimanja brzinama 15 i 3 sličice/s.

Elektronički zatvarač sada se prvi put može koristiti s Canonovim bljeskalicama i onim trećih strana. Canon je eliminirao tradicionalnu slabost elektroničkih zatvarača, pa je predstavio otkrivanje flickera i visokofrekvencijski način snimanja sa zaštitom od flickera kojim se prepoznaju i popravljaju izvori svjetla koji bljeskaju, čime se sprječava raslojavanje boja i problemi s ekspozicijom.

Canon EOS R3
Canon EOS R3

Unaprjeđujući mogućnost snimanja iz ruke i produkciju filmova u pokretu, stabilizator slike u  kućištu u 5 osi može se kod odabranih objektiva RF kombinirati s optičkim stabilizatorom slike za postizanje vodećih performansi u branši u maksimalno 8 koraka.

Nadmašite kolege

Profesionalnim fotografima koji snimaju na terenu nije važna samo brzina hvatanja trenutka, nego i brzina slanja snimljenih sadržaja redakcijama i urednicima. Uz cijeli niz profesionalnih mogućnosti povezivanja, uključujući ugrađeni Bluetooth verzije 5.0 i 5-gigahercni Wi-Fi, EOS R3 optimizira tijekove rada i pojednostavnjuje povezivanje s pametnim telefonom ili Wi-Fi mrežom.

Ugrađeni gigabitni Ethernet priključak, koji je savršen za sportske terene, omogućuje brzu žičnu vezu. A u trenucima kad je brzina doista od ključne važnosti fotografi mogu prenositi slike klijentima putem FTP-a. Postojeći korisnici modela EOS R5 i EOS-1D X Mark III mogu dijeliti mrežne postavke među trima fotoaparatima.