Polar ima dva nova sportska sata za rekreativce i profesionalce

Polar je predstavio dva sata iz nove serije Vantage koji su namijenjeni ozbiljnim sportašima ili rekreativcima te donose funkcije kao što je mogućnost određivanja vremena oporavka nakon treninga

Matija Pavlić nedjelja, 16. rujna 2018. u 08:30

Tvrtka Polar predstavila je novu seriju pametnih satova Vantage namijenjenu prvenstveno sportašima. Iako se zapravo ne radi pravim pametnim satovima (ne baziraju se na Wear OS-u) modeli Vantage M i Vantage V mogu se smatrati tom kategorijom uređaja upravo zbog mnogobrojnih mogućnosti namijenjenih praćenju i optimiziranju sportskih treninga te zdravlja.

Oba modela dolaze s ugrađenim GPS-om, novim sustavom praćenja otkucaja srca Precision Prime, vodonepropusni su (u mogućnosti su pratiti i plivačke aktivnosti), mogu prikazivati notifikacije s mobilnih uređaja te pratiti dnevne aktivnosti i san. Također, oba sata dolaze s identičnim kućištem i 1,2-inčnim zaslonom u boji s rezolucijom od 240 x 240 piksela (s time da Vantage M nema mogućnost upravljanja zaslonom na dodir kao Vantage V već samo tri fizičke tipke).

Ključna razlika između dva sata je u većoj količini senzora koje donosi model Vantage V kao i u njihovoj namjeni. Model Vantage M namijenjen je rekreativcima (ima mogućnost izmjene remena), dok je model Vantage V namijenjen profesionalnim sportašima.

Njegova posebnost je opcija Recovery Pro koja nastoji dati približno potrebno vrijeme oporavka nakon treninga te preporuku kada je moguće ponovno nastaviti s treningom. Tu je i barometar te opcija pomoću koje je  moguće saznati intenzitet trkačkih aktivnosti (opcija Running Power).

Vantage V ima nešto veću bateriju koja pruža autonomiju od 40 sati, dok se model Vantage M može pohvaliti autonomijom od oko 30 sati. Oba sata u prodaju kreću u studenom s cijenom od 279 eura za Vantage M model te cijenom od 499 eura za Vantage V model. Oba modela dolaze u klasičnoj crnoj i bijeloj boji te jednoj ekskluzivnoj boji (Vantage M u crvenoj, a Vantage V u narančastoj).