Predstavljen Amazon Kindle Scribe - prvi Kindle za čitanje i pisanje

Amazon je tijekom svojeg posljednjeg virtualnog događaja dobio pojačanje u obliku e-čitača/tableta koji omogućava i pisanje uz zadržavanje svih "osnovnih" prednosti ranijih Kindle modela

Tomislav Stanković petak, 30. rujna 2022. u 10:55
📷 Image: Amazon
Image: Amazon

Kindle Scribe je tanak samo 5,8 mm, ima zaslon od 10,2 inča, 300 piksela po inču (ppi) i uključenu olovku koju ne treba puniti. Ekran je bez odsjaja kao i kod dosadašnjih Kindle modela, a pruža i osvjetljenje s automatskim podešavanjem. Dolazi s opcijama od 16 GB, 32 GB ili 64 GB prostora za pohranu. Puni se putem USB-C priključka, a baterija bi trebala trajati tjednima.

Što se navedene olovke tiče, Kindle Scribe dolazi s opcijom Basic ili Premium olovke. Obje olovke se magnetski pričvršćuju na bočnu stranu uređaja, podržavaju različite širine linija, alat za označavanje, alate za brisanje i alat za poništavanje koje su lako dostupne u izborniku za pisanje na zaslonu. Ono što ih razlikuje je činjenica da Premium olovka također uključuje namjensku gumicu na vrhu i prilagodljivi gumb prečaca, koji omogućuje da olovka funkcionira kao gumica ili marker ili da otvori novu ljepljivu bilješku kada se pritisne tipka.

📷 Image: Amazon
Image: Amazon

“Nadahnut je korisnicima Kindlea koji su tijekom godina dodali milijarde bilješki u knjige, a također je idealan za pregled i označavanje dokumenata, upravljanje vašim popisom obaveza ili crtanje. Osim toga, nudi sve prednosti Kindlea koje korisnici poznaju i vole - milijune knjiga na zahtjev, podesive fontove, vrhunske značajke čitanja i tjedne i tjedne trajanja baterije - uz prednost prekrasnog, velikog zaslona." izjavio je Kevin Keith, potpredsjednik Amazon Devices u objavi za medije.

Digitalne ljepljive bilješke na Kindle Scribeu omogućuju dodavanje rukom pisanih bilješki u knjige. Bilješke su automatski organizirane na jednom mjestu kako bi stranice ostale čiste. Sva se bilješke automatski i besplatno spremaju u oblak, a početkom 2023. biti će dostupne i putem aplikacije Kindle.

Sa značajkom Send-to-Kindle moguće je uvesti osobne dokumente sa računala ili telefona u Kindle Scribe i pisati izravno na PDF dokumentima. Također mogu se uvesti i kreirati rukom pisane ljepljive bilješke u Microsoft Word dokumentima, web člancima i drugim formatima dokumenata s podesivim veličinama fonta i rasporedom. Od početka 2023. će se izravno iz Microsoft Worda dokumenti moći slati na Kindle Scribe.

Kindle Scribe dostupan je za narudžbu već danas po početnoj cijeni od 350 eura, a isporuka se očekuje kasnije ove godine. Više je moguće saznati na www.amazon.com/kindlescribe