Predstavljen Eletta Explore, aparat za cold brew kavu

De'Longhi je u Zagrebu predstavio svoj novi aparat za kavu koji priprema tople, ali i popularne cold brew specijalitete kod kuće, i to u manje od 5 minuta

Bug.hr subota, 8. travnja 2023. u 08:05

De’Longhi je predstavio svoj novi aparat za kavu, Eletta Explore, uređaj dizajniran za istraživanje brojnih varijanti toplih i hladnih napitaka od kave, pripremljenih kod kuće. Novo poglavlje u razvoju aparata ove marke otvara svijet mliječnih napitaka, s dodatkom cold brew pripreme. Nova Eletta Explore olakšava pripremu hladne cold brew kave kod kuće.

"Inovativnost  je ono što De'Longhi brand čini posebnim. Nova cold brew tehnologija omogućila nam je da potaknemo trend cold brew napitaka i vjerujem da će zato jednostavnost pripreme hladnih i toplih napitaka od kave ubrzo postati svakodnevnica koju će naši vjerni potrošači isto prihvatiti.  Cold Brew Cappuccino ili Cold Brew Mojito, jednim dodirom za manje od 5 minuta možete pripremiti vrhunsko osvježenje", izjavila je Nataša Bagić, Marketing menadžerica De'Longhi grupe u Hrvatskoj.

Topli i hladni napitci

Uređaj omogućava pripremu više od 50 toplih i hladnih napitaka od kave kod kuće, među ostalim i pripremu cold brew napitka u manje od 5 minuta. Uređaj dolazi s tri tehnologije dizajnirane da zadovolje potrebe svakog ljubitelja kave:

  1. Apsolutna novost na De’Longhi uređaju za kavu je tehnologija hladne ekstrakcije koja jednim dodirom radi cold brew napitke za manje od pet minuta.
  2. LatteCrema Hot tehnologija zaslužna je za toplu i kremastu mliječnu pjenu.
  3. Eletta Explore također brine za one koji više vole hladnu kavu uz LatteCrema Cool tehnologiju, novi sustav za pjenjenje mlijeka koji daje mliječnu pjenu na idealnoj temperaturi za hladne napitke i recepte.

Što se događa tijekom pripreme cold brew napitaka?

Tehnologija hladne ekstrakcije razvijena je s ciljem repliciranja rezultata dobivenih tradicionalnim načinom hladne pripreme napitaka (cold brew), posebice hladnom infuzijom. Osmišljena je za izdvajanje svih nijansi okusa zrna kave, pod niskim pritiskom s vodom sobne temperature.

Tijekom pripreme takvog napitka voda zaobilazi grijač i dolazi do komore za kuhanje na sobnoj temperaturi i pod niskim pritiskom. Vrijeme pripreme je ispod 5 minuta, a karakterizira je jednolično pulsiranje pumpe koje podsjeća na ekstrakciju kapanjem. Rezultat je napitak od kave sobne temperature te blago slatkog okusa.