Samsung predstavio dva 25 W powerbanka i 45W punjač za automobil

Samsung tijekom UNPACKED 2020 događaja nije predstavio samo nove uređaje iz serije Galaxy S20 i Galaxy Z Flip, već i dva nova powerbanka i jedan brzi punjač za automobil

Stjepan Bilić petak, 14. veljače 2020. u 13:00

Samsung je u utorak kako je i najavio održao UNPACKED 2020 događaj na kojem je predstavio nove telefone iz serija Galaxy S20 i Galaxy Z Flip. No, nije sve ostalo samo na spomenutim telefonima, našlo se nešto vremena i za predstavljanje novog powerbanka i novog brzog punjača za automobil.

Zapravo Samsung je predstavio dva powerbanka – jedan sa, i jedan bez opcije bežičnog punjenja mobilnih uređaja (Qi standard). Osim te stavke (i cijene naravno) powerbankovi su u svemu drugome gotovo identični. Oba imaju kapacitet baterije od 10.000 mAh i oba su opremljena 25-vatnom tehnologijom brzog punjenja.

Punjenje pri 25 W moguće je jedino preko žice, ako se kojim slučajem korisnik odluči za bežično punjenje ono je sporije – 7,5 W. Model s podrškom za bežično punjenje ima dva USB-C porta, dok drugi bez te podrške ima po jedan USB-A i jedan USB-C port.

Samsung je mislio i na one korisnike koji svoje mobilne uređaje često pune dok se nalaze u automobilu. Za njih je pripremio punjač naziva 45W Dual Car Charger. Iz naziva i dizajna sve je jasno – koristi se u automobilu i spaja na priključak za upaljač. Na sebi ima dva porta – USB Type-A i USB Type-C. Inače, Type-A port podržava 15-vatno punjenje, a Type-C, 45-vatno. Potonje „u punoj brzini“ mogu trenutno iskoristi samo telefoni Galaxy S20 Ultra 5G i Galaxy Note10+, jer su jedini koji ga podržavaju. Samsung će uz auto punjač isporučivati i 5A kabel, koji je neophodan za punjenje pri 45 W.

Svi navedeni gadgeti bit će dostupni od ožujka 2020. Što se cijena tiče za sada je poznato jedino kako će 25 W Powerbank (Qi) koštati oko 80 USD.