Snap predstavio Spectacles 3 naočale s dvije HD kamere

Tvrtka Snap predstavila je treću generaciju svojih Spectacles naočala s dvije HD kamere koje su u stanju snimati 3D fotografije i video sadržaj, cijena je nešto veća u odnosu na prijašnje generacije

Matija Pavlić četvrtak, 15. kolovoza 2019. u 07:00

Snap, tvrtka poznata po Snapchat aplikaciji predstavila je treću generaciju svojih Spectacles naočala s ugrađenom kamerom.

Spectacles 3 sunčane naočale sada imaju dvije HD kamere na lijevom i desnom rubu kojima je moguće snimati 3D fotografije i video sadržaj. Snimanje se izvodi u HD rezoluciji pri 60 sličica u sekundi, za hvatanje zvuka brinu se četiri mikrofona. Sa svake strane nalazi se tipka za aktiviranje snimanja videa ili fotografija.

Naočale su napravljene od nehrđajućeg čelika, a praktična torbica za naočale ujedno služi i za njihovo punjenje putem USB Type-C priključka. Baterija je puna za oko 75 minuta, dok je u jednom punjenju moguće snimiti 70 videa i preko 200 fotografija.

Snimljeni materijal pohranjuje se na 4 GB interne memorije (100 videa i 1200 fotografija). Primarna funkcija naočala je snimiti određeni sadržaj te ga onda podijeliti putem Snapchata s drugima. Nakon ručnog transfera snimljenog materijala putem Bluetootha ili Wi-Fi mreže na mobilni uređaj isti je moguće pregledavati i dijeliti putem Snapchat aplikacije.

Iako nisu vodootporne kao prethodna generacija Spectacles 3 naočale zbog drugih novosti dvostruko su skuplje te će se u prodaji naći s preporučenom cijenom od 380 dolara i to u crnoj te mineral boji (isprana ružičasta boja).