Chrome 92 za iOS omogućuje zaključavanje anonimnih kartica Face ID-om

Stiže dobra vijest za korisnike iPhonea i iPada koji često koriste anonimne kartice te izrazito brinu za svoju privatnost prilikom surfanja internetom

Matej Markovinović srijeda, 21. srpnja 2021. u 18:08

Google je još u veljači počeo s testiranjem nove značajke privatnosti unutar preglednika Chromea u beta 89 verziji. Riječ je bilo o mogućnosti zaključavanja anonimnih kartica koristeći Appleov sustav za biometrijsko otključavanje uređaja – Touch ID i Face ID.

Gotovo pola godine kasnije, iPhone i iPad korisnici konačno će moći anonimne kartice učiniti još privatnijima. Naime, nova će se značajka uključivati odlaskom u postavke, nakon čega je potrebno pritisnuti „Privacy“, pa „Lock Incognito tabs“ i preglednik će onda za otvaranje kartica zahtijevati otključavanje TouchID-om, FaceID-om ili lozinkom.

Chrome 92 donosi i još neke novitete, poput značajke za snimanje zaslona cijele web stranice. Kako prenosi MacRumors, za korištenje ove opcije potrebno je prilikom snimanja zaslona kliknuti „Full Page“ pri vrhu uređivača.

Iako je nova verzija Chromea već sad dostupna za preuzimanje, valja istaknuti da brojni korisnici prijavljuju da još nisu dobili navedene značajke, pa se pretpostavlja da će se one postepeno pojavljivati.